3 dcl rýže
1/2 kg hub
sádlo
2 cibule
(anglická slanina)
sůl
pepř
6 dcl vývaru (nebo vody + kostka bujonu)
Na sádle zesklovatíme cibuli, přidáme nakrájené houby a vydusíme skoro na tuk. Přimícháme vypranou rýži, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a pečeme v troubě předehřáté na 180° v přikrytém kastrole asi 45 minut – do vsáknutí veškeré vody. Před koncem pečení trochu promícháme – rýže vytlačí všechny houby na povrch. Při podávání posypeme sýrem.
Varianta se slaninou – pokrájenou slaninu opečeme spolu s cibulí, pak teprve přidáme houby – dál je postup stejný.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Taky u nás bude.
Ještě jednou omluva za to že nečtu včas mejly.Moc mě to mrzelo.
To nic, vypravíme se jindy, snad ještě porostou 🙂
Já byla včera, kluk šel dneska, ale kam to budu dávat, netuším….
My byli také včera. Stovka praváků, lišky, bedly, kozáci, klouzci. Tak díky Haderach za inspiraci, dnes bude houbové rizoto. Nebo houbová omáčka? Musím si hodit korunou.
No taky jsem měla včera dilema.Nakonec bylo kuře v houbové omáčce ze zakysanky ochucené ještě citronovou šťávou a čerstvou majoránkou.Bylo to jen tak co dům dal a povedlo se!!
Tak to vyhrála omáčka, ale jen o prsa. 🙂
Prsa japonské běžkyně ?
Tak já do lesa ne a ne….do deseti vetřin he na mně kdejaký hymz…
Houby poznám v obchodě v regále…..takže sem tam nějaká sousedka přinese, a nebo koupím žampiony, hlívu…
Dnes guláš z hlívy a jen pro mne.
A co psisko? Nebude gulášek? 🙂 Naše kočky se dožadovaly bedlových řízků dost vehementně.
Z našeho psa by mohly být maximálně štěkanátky nebo psíčková….ale hřibové řízky včera také obdivoval (samozřejmě po psím způsobu)???