(47) Šopský salát

2 Větší okurky salátové
4 velká rajčata
2 zeleninové papriky
2 cibule
balkánský sýr (mozzarela, sýr akawi)
sůl

Zeleninu nakrájíme na drobné kousky (okurku krájím na vlnkovacím struhadle  a potom napříč nožem), cibulku nadrobno.

Balkánský sýr nadrobíme (ostatní dva typy sýra lze nakrájet na nudličky nebo vlnky)

Vše smícháme s trochou soli a necháme v ledničce vychladit.
Podáváme s měkkým chlebem a grilovaným masíčkem.

 

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..