(48) Leskovačka (Mučkalica)

Recept je ze Srbska, kde používají hlavně jehněčí maso, já použila vepřovou kotletu
bez kosti. Další varianty jsou z telecího nebo drůbežího masa.

500 g vepřové  maso
sůl, olej, česnek
4 velká rajčata, 2 velké papriky
2 velké cibule
Maso nakrájíme na malé nudličky, utřeme česnek a smícháme s olejem. Necháme chvilku odležet.  Potom zprudka opečeme.
V druhé pánvi na oleji osmahneme na půlkolečka krájenou cibuli, přidáme nakrájenou papriku a rajčata. Když je zelenina skoro měkká, přidáme opečené maso a ještě chvíli podusíme.
Podáváme s rýží nebo hranolky, ale nejlepší je s měkkým bílým chlebem. Originální recept ještě přidává balkánský sýr, já ho ale nedávám.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..