(50) Makové, ořechové a tvarohové hřebeny

1 balení listového těsta
mletý mák, mleté ořechy nebo tvaroh
cukr krupice
lžička másla
rozinky
cukr moučka na posypání
mléko
vejce na potření

Mletý mák nebo ořechy nasypeme opatrně do vařícího
mléka s trochou cukru  a lžičkou másla a vaříme a postupně přidáváme mák nebo ořechy až je směs hodně hustá.
Pokud nám dojdou dřív ořechy nebo mák, použije na zahuštění
několik lžic strouhanky (výborná je ze sladkého pečiva, třeba z vánočky)

Tvaroh smícháme s trochou cukru, můžeme přidat rozinky.

Listové těsto rozválíme na sílu asi 2-3 mm, rozkrájíme na obdélníčky cca 10 * 6 cm.
Na jednu polovinu dáme náplň, přeložíme a silně stiskneme, aby se hřebeny neotvíraly.
Na straně přehybu je kolmo nařízneme asi 1 cm a vytvarujeme do tvaru rohlíčku.
Potřeme vejcem a pečeme až hřebeny zčervenají.
Posypeme cukrem moučka.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (50) Makové, ořechové a tvarohové hřebeny

  1. morland napsal:

    Ahoj, tohle dělám s kvasnicovým těstem (s kvasnicemi, ale nekynuté). S listovým mě to ještě nenapadlo, ale díky za inspiraci. Hezký den M.

  2. lida.f napsal:

    Listové těsto používám často, někdy dělám domácí. Nejčastěji dělám jablkový zavin nebo slany zavin, picenky nebo pizzu.

  3. jarybarka napsal:

    S ořechovou náplní mňam ale i s tím mákem a tvarohem!hned bych si dala jeden ke kafíčku ☕

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..