(727) Kroupy se sýrem aneb falešné bryndzové halušky

velké kroupy
bryndza (nebo sýr balkánského typu)
špek (ideálně domácí)
klobása

Kroupy uvaříme podle návodu. Ještě za horka smícháme s rozdrobeným sýrem. Špek a klobásu nakrájené na kostičky vyškvaříme do zlatista a nasypeme  na kroupy (autorka rovnou vmíchává).

Recept poslala: Henriet

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (727) Kroupy se sýrem aneb falešné bryndzové halušky

  1. henriet13 napsal:

    Jenom dodám, že kdo chce, může si přidat kysanou smetanu. To je pak opravdová kalorická bomba

  2. lakysa22 napsal:

    Kroupy miluju!! Brynzu můžu, slaninu taky, klobásu můžu i nemusím, takže dnešní oběd bude zase něco nového. A dám si k tomu nějaký dobrý salátek?

  3. Katyp50 napsal:

    Tohle si vůbec neumím přestavit, asi by mne tahle kombinace nikdy nenapadla. Ale protože kroupy, krupky…… miluju (kubu, šoulet……), brynzu ujídám lžící rovnou z krabičky když jí donesu domů, slanina nebo špek mňááááám a dobrá klobáska také…. takže to určitě vyzkouším.
    Já dneska podnikla ráno dlouhou procházku, skoro 3 hodiny jsem se courala Mostem. Vyrazila jsem za účelem nákupu na víkend, ale bylo tak krásně (chladno, svěže zeleno, nefoukalo, slůnilo…… ideální na procházku), tak jsem to propojila. A cestou přemýšlela o jídelníčku. Koupila jsem hovězí játra, už dlouho mám na ně chuť – plátky na minutku, odřezky na omáčku se špekem. A 2 plátky falešné svíčkové, udělám je na houbách. Obojí s rýží, už jsem jí také dlouho neměla. A v mrazáku mám misku uvařených krup, které zbyly z té zabíjačkové polévky, takže tohle určitě vyzkouším. A hned je jídla na pár dnů. A neodolala jsem vaničce předvařených drštěk, udělám si polévku. A když budu ještě hooooodně rozcapená, tak už pár týdnů stůňu po obyčejných bramborácích – nahrubo nastrouhané brambory, aby pěkně křupaly. Domácí sádlo mám, takže asi na ně taky dojde.

  4. jarybarka napsal:

    Toto vůbec neznám a vypadá to moc zajímavě.

  5. a.rena napsal:

    To znám, to je veliké dobrotisko. Naši ale mají raději klasické bryndzové halušky (byly v pondělí), takže si kroupy dělávám většinou jen pro sebe.

  6. Vera M. napsal:

    A neměly byste , holky , nějaký tip , jak vyrobit domácí brynzu ? Ten recept na netu je divny . .. namlit tvaroh tvrdý ( ani nevím, kde ho vzít ) , osolit a dat do lednice . Z toho bude určitě něco jiného , než brynza …

  7. IvaC napsal:

    Hlavně je brynza z ovčího mléka.Fakt je,že je drahá,ale dobrá.Já si halušky dělám raději
    s kouskem uzeného a se zelím a pamatuji si že Kluci v akci do halušek s brynzou přidávali zakysanou smetanu a na to vyškvařené kostičky slaniny…..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..