(730) Batátové hranolky

Protože jsem od kolegyně v práci dostala k narozeninám asi 3/4 kg batát, zkusila jsem z něj vyrobit hranolky.

1 velký batát
sůl
olej

Nakrájet, naložit do slané vody asi na 1 hodinu – solí nešetřit. Usmažit do červena.

Smaží se o dost kratší dobu než bramborové hranolky, jsou mírně nasládlé, ale celkem se to jíst dá.

Batáty vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (730) Batátové hranolky

  1. kvetula.v napsal:

    Můžu se, prosím, zeptat, co s batáty udělá ta slaná voda? Jen je nasolí, nebo nějak zpevní? A stačí je jen nechat okapat, nebo se musí před smažením v utěrce vysušit? Dělávám batátové hranolky v troubě s grilovacím kořením a zakápnuté olejem. Nějak jsem nedostala odvahu je strčit do horkovzdušného hrnce jako klasické brambory. Jsou rychle měkké a bojím se, že by mi z nich lopatky umíchaly kaši (tu vařím jinak).

  2. jarybarka napsal:

    Batáty občas koupím.Jako hranolky jsem je ještě nezoušela.Vypadají moc pěkně a nasládlá chuť mi nevadí.

  3. Katyp50 napsal:

    Batáty brekeke, snad jen ve spojení s bramborami – vznikne pestřejší brkaše. Jinak jsem je jedla jako hranolky z trouby a vůbec mi to nic neřeklo.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..