750 g vařených brambor,
200 g hrubé mouky,
50 g krupice,
250 g masa nebo uzeniny,
2 ks vejce,
sůl,
tuk na smaženi
sterilované nebo kyselé zelí
Studené vařené brambory nastrouháme, spojíme s moukou, vejci, krupicí a solí v těsto, z něhož vyválíme obdélník a nakrájíme proužky 20 cm dlouhé a 5 cm široké. Na obdélníky po délce dáme drobně nakrájenou uzeninu nebo pečené či vařené maso (vařené maso okořeníme pepřem, soli a paprikou), uděláme z nich válečky, stočíme je do spirály a osmažíme. Podáváme se zelím.
Pozn: já jsem si v pekáči připravila zelí a klobásky jsem položila na zelí a nechala ještě chvilku propéct.
Další recept z krajové kuchařky vyzkoušela : Jana Macůrková
Babička takhle dělala závin, přidávala smaženou cibulku, vařila na páře. Udělat to v menším a osmažit mě nenapadlo, a do trouby na zelí je dobrý nápad. Díky!
No to je nádhera, hned bych se do toho plechu pustila. Bramborové těsto miluju v jakékoliv podobě, ale tak to krásně upravit – to by mě nenapadlo.
Janičko, ta krajová kuchařka bude jistě stará, nevím jestli by to dnes někoho napadlo. Za mě dnes 1 s hvězdičkou. 🙂
Já nevím, jak je stará ta kuchařka, ale staré jsou určitě ty recepty.
I když si myslím, že jsem ti ji posílala, pošlu ti ji ještě jednou. A těch receptů z ní dělám postupně docela hodně, líbily se mi, tak jsem si je uložila a zkouším, jak se povedou.
Teda to vypadá moc lákavě a upečené na zelí! !Slintám jak sousedovic pes.
Parádní recept.