500 g mletého hovězího masa
2 cibule
1 konzerva loupaných rajčat
1 rajský protlak
2 konzervy červených fazolí
2 stroužky česneku
trochu hořké čokolády (2 kostičky)
1 lžička chilli
1 lžíce oregana
olej
pepř
sůl
Cibuli nahrubo nakrájíme a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme mleté maso, sůl a pepř a za stálého míchání a oddělování hrudek necháme maso zhnědnout.
Přidáme rajský protlak, rajčata i s nálevem, čokoládu a česnek. Vaříme 15-20 minut, poté přidáme scezené fazole, oregano, chilli a dochutíme. Podáváme s pečivem nebo těstovinami.
Recept poslala: Andy
Taky skvělý recept. Tohle jídlo dělávala kamarádka svému manželovi na cestu do Chorvatska na loď. Vařila ho v obřím hrnci a zamrazovala. Prý to vždy zmizelo jako první. Já dělám spíš ty s klobásou.
Jdu zavařovat pytel okurek!
Tohle je bašta vynikající a klidně s mletým masem a klobásou.
Souhlasím, taky je mi jedno mleté maso, nebo klobás, nebo obojí.