(839) Chilli con carne

500 g mletého hovězího masa
2 cibule
1 konzerva loupaných rajčat
1 rajský protlak
2 konzervy červených fazolí
2 stroužky česneku
trochu hořké čokolády (2 kostičky)
1 lžička chilli

1 lžíce oregana
olej
pepř
sůl

Cibuli nahrubo nakrájíme a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme mleté maso, sůl a pepř a za stálého míchání a oddělování hrudek necháme maso zhnědnout.
Přidáme rajský protlak, rajčata i s nálevem, čokoládu a česnek. Vaříme 15-20 minut, poté přidáme scezené fazole, oregano, chilli a dochutíme. Podáváme s pečivem nebo těstovinami.

Recept poslala: Andy

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (839) Chilli con carne

  1. Katyp50 napsal:

    Taky skvělý recept. Tohle jídlo dělávala kamarádka svému manželovi na cestu do Chorvatska na loď. Vařila ho v obřím hrnci a zamrazovala. Prý to vždy zmizelo jako první. Já dělám spíš ty s klobásou.
    Jdu zavařovat pytel okurek!

  2. jarybarka napsal:

    Tohle je bašta vynikající a klidně s mletým masem a klobásou.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..