Ulovíme si pěkného sumce. Vykucháme, stáhneme, očistíme, odblaníme, naporcujeme. Použijeme maso z břišní části.
1 cibule
stroužek česneku
sůl, sladká paprika
1 červená paprika
4 brambory
máslo
kmín (jen maličko)
Cibuli zpěníme na másle a přidáme 1 stroužek česneku , zasypeme 1 KL mleté papriky necháme rozvonět. Pak vložíme oloupané brambory, pokrájené na kostičky a nakrájenou červenou papriku. Protřepáváme a malinko okmínujeme. Nové brambory restujeme asi 10 minut a poté přidáme maso ze sumce, též na kostičky. Maličko podlijeme a dusíme ještě asi 5-8 minut.
Dobrou chuť vám přeje Jarybarka – předevčírem je jí povedl pěkný kousek: 120 cm a 12 kg.
Je nádhernej, Evi. Bohužel – my ostatní ulovíme tak akorát rýmu, snad jedině Devětapadesátčin manžel by mohl zafungovat. Ale děkujeme za obrázky i za recept.
Takového chytil loni zeť. Byl hlavně na grilu – tak mi chutnal nejvíc. Jinak ho moc nemusím. A letos, hned první den, kdy začala sezóna lovu dravců, chytil candáta – 65 cm a zapomněla jsem váhu. A byl vynikající. Takže Petrův zdar!
A pak, že já jsem tady jediná provokatérka….
takových nás tu je 😀
(mimochodem, odkud ses to hlásila na Bramborajdu, když si psala svůj komentář? Systém hlásí změnu 😉 )
Rybičky moc nepapám, ale tohle bych zkusil … 🙂
Ten sumec je z čisté řeky.Jeho maso je delikatesa.
Sumce jsem připravovala jednou na grilu, byl vynikající. Jinak se k němu nemám šanci dostat. A candát taky nemá chybu. Jojo, jak to žere maso, je to dobré.
Já tady jen oplácím ty vaše pochutiny z králíků ?jasně že si můžu králíka koupit v marketu, ale to není ono.Sumec se dá taky koupit že jo.
A tady jde ještě o ten zážitek.Ta ryba bojuje o život a má sílu jako bejk. Musela jsem pro něj do vody a pěkně rukou chytit za tlamu a pak s tím kluzkým těžkým rancem vylézt po příkrém břehu.To bylo hodně adrenalinu. ?
Jsi fakt dobrá, blahopřeju. Já jsem jednou viděla, jak zeť bojuje se sumcem daleko menším. A měl co dělat. Tohoto candáta ani nechytil na rybku, měl nahozeno na něco jiného, takže ani candáta nevytahoval. O to větší to bylo překvápko.
Jarybarko, jsi hvězda, máš můj obdiv ⭐. Sumec je dravec jaksepatří, i chlapi mají kolikrát co dělat, aby ho vytáhli. A na talíři je delikatesní.
Hmmm.. tenhle recept by měl mít dovětek v předmluvě – pokud nejste rybáři, musíte nejdřív ulovit rybáře co ulovil sumce….
Už jsem ochutnala dost ryb, ale sumce ještě nee 🙁
Krásný úlovek Evi… to se máme na co těšit, ne? – z takového „kousku“ bude jistě těch receptů povícero? Petrův zdar! 🙂
No to je teda kousek. Já jsem taky sumce nikdy nejedla, takže nevím jak to chutná, ale asi na tom grilu to může být dobré.
Jednoduchý recept , ale myslím , ze dokonalý , výborný , dala bYch si , Kurna , nemaaaaam samozřejmě ?