(836) Dušený sumec

Ulovíme si pěkného sumce. Vykucháme,  stáhneme, očistíme, odblaníme, naporcujeme.  Použijeme maso z břišní části.
1 cibule
stroužek česneku
sůl, sladká paprika
1 červená paprika
4 brambory
máslo
kmín (jen maličko)
Cibuli zpěníme na másle a přidáme 1 stroužek česneku , zasypeme 1 KL mleté papriky necháme rozvonět. Pak vložíme oloupané brambory, pokrájené  na kostičky a nakrájenou červenou papriku. Protřepáváme a malinko okmínujeme. Nové brambory restujeme asi 10 minut a poté přidáme maso ze sumce, též  na kostičky. Maličko podlijeme a dusíme ještě asi 5-8 minut.

Dobrou chuť vám přeje Jarybarka – předevčírem je jí   povedl pěkný kousek:  120 cm a 12 kg.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (836) Dušený sumec

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Je nádhernej, Evi. Bohužel – my ostatní ulovíme tak akorát rýmu, snad jedině Devětapadesátčin manžel by mohl zafungovat. Ale děkujeme za obrázky i za recept.

  2. a.rena napsal:

    Takového chytil loni zeť. Byl hlavně na grilu – tak mi chutnal nejvíc. Jinak ho moc nemusím. A letos, hned první den, kdy začala sezóna lovu dravců, chytil candáta – 65 cm a zapomněla jsem váhu. A byl vynikající. Takže Petrův zdar!

  3. Jana Macůrková napsal:

    A pak, že já jsem tady jediná provokatérka….

  4. Pavlínka napsal:

    Rybičky moc nepapám, ale tohle bych zkusil … 🙂

  5. Katyp50 napsal:

    Sumce jsem připravovala jednou na grilu, byl vynikající. Jinak se k němu nemám šanci dostat. A candát taky nemá chybu. Jojo, jak to žere maso, je to dobré.

  6. jarybarka napsal:

    Já tady jen oplácím ty vaše pochutiny z králíků ?jasně že si můžu králíka koupit v marketu, ale to není ono.Sumec se dá taky koupit že jo.
    A tady jde ještě o ten zážitek.Ta ryba bojuje o život a má sílu jako bejk. Musela jsem pro něj do vody a pěkně rukou chytit za tlamu a pak s tím kluzkým těžkým rancem vylézt po příkrém břehu.To bylo hodně adrenalinu. ?

  7. kvetula.v napsal:

    Hmmm.. tenhle recept by měl mít dovětek v předmluvě – pokud nejste rybáři, musíte nejdřív ulovit rybáře co ulovil sumce….
    Už jsem ochutnala dost ryb, ale sumce ještě nee 🙁
    Krásný úlovek Evi… to se máme na co těšit, ne? – z takového „kousku“ bude jistě těch receptů povícero? Petrův zdar! 🙂

  8. kveta.batkova napsal:

    No to je teda kousek. Já jsem taky sumce nikdy nejedla, takže nevím jak to chutná, ale asi na tom grilu to může být dobré.

  9. Vera M. napsal:

    Jednoduchý recept , ale myslím , ze dokonalý , výborný , dala bYch si , Kurna , nemaaaaam samozřejmě ?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..