(75) Zelňačka s klobáskou

1 sklenice sterilovaného zelí
(kdo mám rád ostřejší a kyselejší chuť, dá zelí kysané)

4 nožičky ostravské klobásky
hladká mouka
1 lžíce sádla

Zelí dáme vařit do cca 2 l vody.
Klobásku nakrájíme na kolečka (já krájím ještě napůl)
a přidáme k zelí.

Vaříme asi 20 minut.

Zahustíme jíškou, kterou jsme připravili ze sádla a hladké mouky.

Podáváme s chlebem.

Autprka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (75) Zelňačka s klobáskou

  1. ela.kutnohorska napsal:

    Zelňačku miluju na stopadesát způsobů. Jenom v ní vždy potřebuji brambory, ty jsou pro mě v zelňačce zásadní. Ale stejně bych si dala i tuhle, vypadá báječně:).

  2. BOYE napsal:

    Miluju kyselý zelí na všechny způsoby. A padesát odstínů zelňačky, to je ta pravá erotika… a může být i bez klobásy i bez brambor i nezahuštěná (a jak se do toho vkládám, málem jsem napsala i BEZ ZELÍ – no jo, je pátek :-))

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..