1 sklenice sterilovaného zelí
(kdo mám rád ostřejší a kyselejší chuť, dá zelí kysané)
4 nožičky ostravské klobásky
hladká mouka
1 lžíce sádla
Zelí dáme vařit do cca 2 l vody.
Klobásku nakrájíme na kolečka (já krájím ještě napůl)
a přidáme k zelí.
Vaříme asi 20 minut.
Zahustíme jíškou, kterou jsme připravili ze sádla a hladké mouky.
Podáváme s chlebem.
Autprka receptu: Jana Macůrková
Zelňačku miluju na stopadesát způsobů. Jenom v ní vždy potřebuji brambory, ty jsou pro mě v zelňačce zásadní. Ale stejně bych si dala i tuhle, vypadá báječně:).
Miluju kyselý zelí na všechny způsoby. A padesát odstínů zelňačky, to je ta pravá erotika… a může být i bez klobásy i bez brambor i nezahuštěná (a jak se do toho vkládám, málem jsem napsala i BEZ ZELÍ – no jo, je pátek :-))