(79) Co nám dává příroda III. – kosmatice

květy černého bezu
¼ kg hladké mouky
¼ l  mléka
3 vejce
sůl
(a nebo prostě těsto na palačinky, jak jste zvyklé dělat)Rozkvetlé  květy  operte (stopku ponechte, budete to za ni držet 🙂 ),  vyžeňte z nich broučky a jinou havěť, namočte v těstíčku a dozlatova osmažte na oleji.  Po osmažení nechte trochu okapat na ubrousku, odstřihněte stopky a můžete servírovat.  Dobré  jsou s novými brambory a domácí tatarkou.

Lze je udělat i na sladko:  do těsta  přidejte  trochu  sladkého bílého vína a po osmažení posypte skořicovým cukrem.

Nejradši bych je byla zařadila do „Babiččiných receptů“, protože tohle je moje nostalgická vzpomínka na dětství.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (79) Co nám dává příroda III. – kosmatice

  1. jarybarka napsal:

    No právě nám je jako dětem taky dělávala babička a už se těším na další pokračování protože do babiččiných receptů patřila i šumivá limonáda z bezových květů a já recepis někam založila a nemůžu ho najít.

  2. BOYE napsal:

    Jj, v dětství jsem je milovala. V patnácti jsme tomu začali s bráchou říkat obalený záclony a teď už je moc nemusim. Ale na limču a sirup se moc těšim.
    Václav Větvička zase nedá dopustit na „myši“ – úplně stejně obaluje květy akátu a jak z nich čouhá ta šťopka, připomínají hlodavce. On tvrdí, že jsou výborné, já tvrdím, že on to tvrdí jen proto, že z akátologie psal diplomku…

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Akat??? Miluju, jak voni, ale pojidat to si neumim predstavit. Ze bych to riskla? Zrovna rozkvetly…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..