2 vejce syrová
4 vejce uvařená natvrdo
mleté maso
česnek,
majoránka,
pepř,
sůl
Maso umeleme na velmi jemno, přidáme 2 syrová vejce, sůl a koření.
Zpracujeme hmotu jako na sekanou.
Ostatní 4 vejce dáme uvařit natvrdo, necháme vystydnout, oloupeme.
Potom vezmeme trochu masové směsi, a vejce v ní pečlivě obalíme (vrstvu asi 1,5 – 2 cm silnou. Takto obalená vejce hodíme do vařící vody a krátce povaříme, aby se maso zatáhlo a při pečení nepraskalo. Potom vejce srovnáme na pečící papír a v troubě dopečeme.
Pozn: vejce můžeme také smažit ve fritéze, ale často se se stává, že masitý obal praská, je potřeba nízká teplota.
Každé vejce po upečení rozkrojíme podélně napůl a podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. Zeleninová obloha vítána.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Hodně dobrý nápad s tím povařením – a ten „odvar“ může posloužit třeba do polévky (nebo chlupáčkovi na zvlhčení granulí ;-).
??? (to je za toho chlupáčka
Tohle jídlo mám moc ráda. Mí chlupáčci vlhčené granule nepapají. To raději kapsičku. Ale „odvar“ se dá pak vylepšit zeleninkou a nudličkami, případně játrovými knedlíčky a má zase dvounohá co baštit.