1 kg jehněčího masa
zeleninová paprika
cibule dvou barev, pórek
– zeleninu jde dát jakoukoliv
sůl
pepř nebo jiné vhodné koření
(Provensálské bylinky ap.)
olej
Maso nakrájíme na větší kusy, a střídavě napichujeme na špejle s tím, že mezi maso vkládáme papriku a cibuli. Potřeme olejem se solí a kořením a pečeme buď v troubě nebo na grilu.
Podáváme s chlebem.
Jehněčí pekla: Jana Macůrková
Jani, podle obrázku tam máš papriku a pórek, ne? Nebo blbě koukám?
Já teda špízy ráda s brkaší, ale to je každého věc, co k tomu přiloží. ?
A cervenou cibuli…vidim
A kdo nás posílal spát, a sám si tady ocmuntává měsíčko??
Zeleninu můžeš použít prakticky jakoukoliv. Dokonce někdy kombinuji rovnou i s bramborami.
Jj, já bych dala místo pórku cuketu nebo lilek. Dávám cuketu do špízů běžně, k tomu žampiony a hlavně kousky hodně pikantní klobásy nebo slaniny, aby se dobře promastil (ten špíz). Výborná je i mrkev, kvůli barvě, ale i chuti.
Ke kuřecímu špízu přidávám i ananas, taky lahůdka.
A holky nezoufejte, dají se naprudko orestovat na pánvi a dopéct v troubě pod grilem.
Jani, jehněčí špíz jsem nikdy nedělala, tak ani netuším, za jak dlouho změkne maso. Nebo jsi ho nějak předem marinovala?
Vůbec jsem ho nemarinovala, pud je to z mladého kusu, (já mám od chovatele tay od nás), tak je měkké za chvilku.
Klobásku k jehněčímu nedávám, chci, aby vyniklo to jehněčí, které přeci jen je trochu odlišné a hlavně není na talíři běžně.
To nemohu soudit, klobásku dávám do špízů běžně, ale jehněčí jsem nedělala, to jsem psala.
To je pěkné.Ja dnes nevařím jsem pozvaná na oběd.
Jedu do Č.B.a chumelí tak doufám,že ti blbci co jezdí jak blbci budou krotit sve vášně.
Co se toho druhého týká, tak doufat můžeš, ale….. u nás padají kalamitky taky, už jsem konstatovala, že naštěstí nikam nemusím (klouže to jak blbec a já to mám všemi směry do kopce)…
Teda baby, že tam mám pórek, jste si všimly, ale, že mám blbě nadpis, to už ne….
Už jsem to opravila, to je tak, když to zadávám ráno, tedy těsně po půlnoci.
Tak já si říkala, že to je nějaký spešl název, nezkoumala jsem to. Jako pravda, nejdřív mě to zarazilo, ale …….
Ne, já opravdu nejsem Lakysa ???(v dobrém)…
Jsem si švimla, ale myslela jsem, že je to nový názef – něco jako Skyr??
Nežiju Skyr, žiju Bramboračka…
Taky nežiju SKYR , br,br nejlepší je bramboračka . Tady i na talíři.
To jehněčí je úžasné , tady není ke koupení,škoda.
Bože jehněči, mňam. Ale já tak vždycky pomalu a do štavnata a na gril mě to nenapadlo. Špízy všeobecně paráda. U Macůrku si teda … jedí.
A to dneska budou jehněčí řízečky, mladej už je obaluje. Ono to jehně mělo 25 kg….to je hodně velká hromada masa.
Tak teď jsem si všimla, že tenhle recept je přesně 1300 příspěvek na Bramboračce.
Jo, jo, to nám to naskakuje…..
No a kde je fimfára?????? To nějak zadenvábáš!!
Jooooo? Ukazuje mi to 1091 ……
Prispevek … nektery jsou necislovany…
blahoprani, rucni prace, atd
Tož jdeme slavit ?
Zase jehněčí ? ? ?
To mi snad děláš schválně !
Ale už mě to tolik neirituje, neb nový řezník jehněčí vede :-), v pátek tam už měl jen zbytky, ale slíbil, že bude opět. Tak si kousek koupím a udělám. Mužovi nedám nic (on ho stejně nejí) a nacpu se, mňam.
Teď vařím sirup z rýmovníku, už ho všechen vybumbali a na chcípy docela dobře zabírá. A všude píšou, chřipková epidemie za dveřmi, tak ať jsme zásobení :-).
Určitě to už fšecky víte …. zemřel nezapomenutelný Jakub Cirkl, Leoš Janáček či vypravěč z pohádky S čerty nejsou žerty. ?
A zítra bych nikam nevylézala, tady začíná být mooooooc pěkné náledí. Vůbec nechápu, proč celý den padá sníh, aby do toho začalo k večeru pršet a namrzat. Hnus velebnosti. ?
A jdu koukat na Princeznu se zlatou hvězdou, už jí dlouho nedávali, tož třeba bude mít jiný konec ??
Můj oblíbený a velký PAN HEREC …