(1101) Smažený uzený jazyk

uzený jazyk vepřový nebo hovězí
1 velká cibule
vejce
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení
Uzený jazyk dáme uvařit se čtvrtinkami cibule, vývar potom použijeme na uzenou polévku.
Když je jazyk měkký, oloupeme ho (jde to někdy lépe, někdy hůř), necháme trochu vychladnout, nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné a obalujeme klasicky v trojobalu.
Smažime na oleji do zčervenání.
Podáváme s bramborem nebo br.kaší a syrovou zeleninou.
Pozn: Kdo nemá rád trojobal, může použít těstíčko z mouky, vejce a trochy vody, bezleptici mohou použít mouku kukuřičnou.

Svátečné oběd připravila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1101) Smažený uzený jazyk

  1. Jiřina napsal:

    Vypadá to nádherně, jen sehnat ten jazyk, zatím jsem neměla to štěstí.

  2. Vera M. napsal:

    Jani, mas štěstí, ze tvá rodina všechno spapa. Já bych to klidně pojedla, ale tím konci výčet stravniku. Dcera v Německu už taky přestala jist plno věci, co kdysi tady v pohodě jedla. Napr uzene. To oni vůbec nemají rádi. Fakt. Max snedi uzenou polivku nebo cesnekacku a zelnacku z ni. U syna zase jedou takovou tu zdravou stravu, kde se nesmí objevit něco, z čeho bys mohla přibrat gram. Takže nemám šanci podávat takovýto sváteční oběd. No a tak dnes byla minutka: trosku retro – zebirko s vajíčkem sazenym a pečené brambory v troubě , salát . To berou

  3. Lída Koubová napsal:

    První oběd v roce. Čočková polévka, uzený jazyk, br. kaše a kompot. Sice některý rok dalo zabrat sehnat hovězí uzený jazyk, ale při troše snahy se zdařilo. Zatím mám na něj štěstí u soukromníka. Je to pro nás pochoutka.

  4. Lída Koubová napsal:

    Vnuk, ani jeho přítelkyně nejí houby. Jednou přijeli nečekaně, tak jsem do omáčky slila jen vývar z hub a to jim nevadilo.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..