(1119) Zapečené plněné tortilly

tortilly (osvědčené koupené nebo podle receptu 126)
mleté maso
listový špenát (lze i mražený)
cibule
česnek
sýr na strouhání
koření na fajitas a tortilly
olej

Na trošce oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a opékáme za stálého míchání, maso se musí rozpadnout na jednotlivé „granule“.  Když je vypečené na tuk, přidáme trochu kořenící směsi  a necháme spolu rozvonět.  Listový špenát posekáme, na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Necháme lehce osmahnout, přidáme špenát, promícháme, přikryjeme pokličkou a chvíli dusíme.

Tortilly mírně navlhčíme, aby se nám nelámaly, naplníme směsí masa a špenátu, zarolujmeme, naskládáme do pekáčku, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zapečeme.

Samozřejmě lze připravit i bezmasou verzi, pouze se špenátem nebo použít třeba anglickou slaninu 🙂 Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

28 komentářů: (1119) Zapečené plněné tortilly

  1. Ivana P. napsal:

    Vypadá to skvěle, hned bych si dala :o)

  2. Jana Macůrková napsal:

    Myslím, že si jdu udělat teplou masitou snídani….

  3. Jiřina napsal:

    Souhlasím, vypadá a jistě chutná skvěle. Vyzkouším, je to rychlé, ale až ve čtvrtek. Dneska máme rajskou, zítra jdu na vyšetření, tak až ve čtvrtek. 🙂

  4. BOYE napsal:

    A když má někdo dítě s alergií na pšenici a nekoupí kukuřičné tortily (jako třeba já), zabalí směs do rýžového papíru a tváří se, že to byl záměr… 🙂
    Jj, plněné chlebové placky jsou bezva.
    Když, těsně po revoluci, byla americkou velvyslankyní v Praze Shirley Temple Black, vařila jednou v televizi. Přesně tuhle směs špenátu a mletého. Jen kořenila pepřem, ne směskou. Hrozně se divila, že se u nás neprodává čerstvý listový špenát, ale nepohrdla mraženým. Radila pojídat to s chlebem. Tenkrát jsem recept adoptovala a v katalogu je pod názvem STB. (Propánakrále, nemyslete hned na nejhorší, to jsou iniciály!).

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Výborně to vypadá, fakt mám chuť si je udělat, jen se mi nechce do obchodu a zakoupit je.
    Já je teda také zvlhčím, ale ještě je přihřeju v mikrovlně.
    Výborné jsou s houbami, kdo má doma zavařené či v mrazáku. Moje kolegyně z nich dělá „jednohubky“ – pomaže pomatlánkou (dle chuti), poklade šunkou, slaninou, olivama, okurkou kyselou, sýrem, paprikami naloženými ….. každému dle chuti.
    Zabalí do roládky, do alobalu a nechá vychladit. Potom nakrájí na cca 1 cm kolečka, rozloží na talíř a nechá nás to spapkat. ?

  6. olinamusilova napsal:

    Tortily miluji, nejvíc jsem si na nich pochutnávala na dovolené v Itálii a dávala jsem si vždycky Pikante. Ale pro jednoho člověka , jako pro mne, se nevyplatí se tím patlat, dám si ji občas ve městě v pizerii. Jinak ale za mne?

  7. Vera M. napsal:

    Helenko, moje dcera z Nemec tam pořad CPE zakysanou smetanu. Hodilo by se to i k té tvé ?? Netuším . Já tortily ještě nepripravovala

  8. jarybarka napsal:

    Já už nějaký čas o tortillách přemýšlím.Mám na ně chuť ale dycky pak vytáhnu nějakou flákotu z mrazáku a na tyhle placky nedojde.Tak snad o víkendu.

  9. kvetula.v napsal:

    Občas si zajdu pro tortilly k Turkovi. Jak si tu tak slintám, najednou mi dochází, že když si je občas udělám doma, že to vyjde levněji a s koupenýma plackama to bude i rychlé. Takže bych si na nich mohla pochutnávat i častěji 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..