(1125) Listovní tajemství

600 g telecí plec nebo kližka
hovězí vývar (bujon)
5 kapek sojové omáčky
lžička škrobu
2 ks listové těsto
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje

forma 24 cm = 3 vydatné porce
Maso nakrájíme na plátky, lehce osolíme a obalíme v hladké mouce. Vložíme na rozpálený tuk a necháme zatáhnout. Podlijeme vývarem nebo vařící vodou s bujonem a necháme dusit, až je maso měkké. Vyndáme z pánve, sos zahustíme 1 lžičkou škrobu (Naturamyl pro masitá jídla) a přidáme 5 kapek sojové omáčky. Promícháme.

Listové těsto vyválíme na sílu asi 3 – 4 mm, vyložíme s ním formu. Na těsto nalijeme 1 cm omáčky, položíme plátky masa a překryjeme druhým plátem listového těsta (ten si okrojíme podle velkého kastrolu na velikost odpovídající velikosti formy. První plát okrojíme podle okraje formy a stočíme jej dovnitř. Potřeme plátkem másla a dáme péct až je listové těsto červené. Podáváme teplé, brambory netřeba, je to hodně syté.

Recept je můj originál.  Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1125) Listovní tajemství

  1. Jiřina napsal:

    Nádhera, než jsem přečetla text, tak jsem myslela, že je to žemlovka, ale ona to je skoro žemlovka, jen masitá. Když ne brambory, tak snad pivko, ne?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..