(1129) Kuřecí prsa, plněná fáší z vinné klobásy

kuřecí prsa
vinná klobása
kapie
pórek
žloutek
sůl
pepř
máslo + olej
hladká mouka

Kuřecí prsa prořízneme,  mírně  naklepeme, osolíme, opepříme. Vinnou klobásu vytlačíme ze střívka, v misce smícháme se žloutkem, nadrobno nakrájenou kapií a pórkem a naplníme připravené „kapsy“.  Uzavřeme párátkem.

Troubu si předehřejeme na 190° a než se ohřeje, naplněné maso obalíme v hladké mouce a  opečeme   na másle s trochou oleje, aby se zatáhlo.  Pak naskládáme do pekáčku, podlijeme výpekem z kastrolu a trochou vody a pečeme asi 30-40 min., až je maso měkké.

Hotové maso  vyjmeme z pekáčku a kdo se nespokojí jen se šťávou, výpek zahustí moukou rozmíchanou v trošce vody a krátce povaří. Příloha: brambory vařené, pečené, šťouchané nebo rýže

Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

32 komentářů: (1129) Kuřecí prsa, plněná fáší z vinné klobásy

  1. BOYE napsal:

    Tak tomuhle rozumim. Vinnou klobásu můžu na kilometry a když rozveselí v základu poměrně nudná prsa, začíná chuťový mejdan. U nás rejžožroutů by dneska zvítězila brkaše. A protože moje první vzpomínka na „opečeného hada“ je spojená s hlávkovým salátem, tak je to jasná kombinace. 🙂
    Haderka jede!

  2. blahovka.h napsal:

    Já nevím proč, ale k vinné klobáse mám odpor. Možná je to tím, že nevím, co kdo do ní nacpal. Možná vzpomínka na poslední macechu, která uměla opéct jen to klobásu a nebo sekanou. Takže, když jsem tam přišla, byl klobásou cítit celý byt. Plněná kuřprsa máme rádi a nechá se do nich nacpat snad kromě hašlerek cokoliv.

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Poslední dobou nějak nemusím masové kapsy něčím naplněné, áááááále, tady asi udělám výjimku.
    Jen si říkám, že bych to před opečením ještě obalila v hlmouce promíchané s paprikou či nějakým kořením. Co myslíš, šlo by to?

  4. kvetula.v napsal:

    Tenhle recept spojuje u nás nepříliš oblíbené cecany s velmi oblíbenou provinilou klobásou. Běžně kupuji pouze zadní čtvrtky a když se mi dostane pod ruku kuře celé , končí jeho prsa v „číně, gyrosu“ a pod. Tímhle naplněním by mohly přijít o suchost a nevýraznou chuť, takže ukládám a příležitostně vyzkouším 😎

    • Usmev.na.moji.tvari napsal:

      Tak je zkus někdy přes noc naložit do majolky, získají úplně jinou chuť a nejsou vysušené. Jo, pečou se potom v troubě.

      • kvetula.v napsal:

        Zkusím, ale inokedy. Teď se chystám na králičí hřbet na hořčici z komentů a pečené nožky s bůčkem – tam zkusím zaexperimentovat se zeleninou. Oblíbená králičí polífka bude klasika. Čímž zase na dlouhou dobu s tímto masíčkem mého dětství budu muset skončit 🙁 . Následně přijde na řadu krůtina . 😎

        • Usmev.na.moji.tvari napsal:

          Já teda jedu dneska na pjasáka …. chleba s máslem a malinovým džemem ? Co bude dál netuším, ad 1 se mi nechce vůbec myslet, ad 2 se mi nechce zapínat mozek a ad 3 zítra se uvidí. ?
          Ten hřbet mají teď u nás v akci, ale to nemůžu, páč v kolbence je hodně „králíkářů“ a ti by mi dali co proto.

          • kvetula.v napsal:

            Ty „králikáře“ ti skoro i závidím. K nám se zatoulá králíček už jen ojediněle (jako dnes) , tak si musím dobře rozmyslet, na jaký způsob si na něm pochutnáme. Máme ho rádi oba 😎

          • Usmev.na.moji.tvari napsal:

            Ono všeho moc škodí, ale jsem hrozná, vždy říkám: Hlavu si nech … poslóchej, hlava je nejlepší na poblivku, praví on. Tak říkám: Si jí udělej třeba kotel, ale hlavu s očičkama neberu, jak tam bude, tak nekupuju ?
            Ale dnes plato domácích vajec, takže budou o víkendu asi vajcatové hody, bo co ?? Kecám, bude koprajda s vajcety a brambory, už jsem na to přišla

          • kveta.batkova napsal:

            A kde to je „u nás v akci“? Králičí hřbety jsem u nás (tedy v Praze) neviděla nikde. Hned bych do toho šla. A ty králíkáře ti tedy upřímně závidím. Jo a ty hlavy jsou fakt nejlepší na polévku (oči ale nemají) a já bych je nikomu nedala, ty si obírám vždy sama. Promiň, pokud se ti neudělalo volno.

          • Usmev.na.moji.tvari napsal:

            Květuško B. …. udělalo, ale jak je libo.?
            Mno, v akci jsou tady u nás, na Vysočině. Hřbet je za 70 Kč, celý, předpokládám, že bude mít tak kilčo, je dost velký.
            Ale já koupím od toho „králíkáře“ celého krále (jako králíka bez hlavy) za 120 Kč.

        • Jana Macůrková napsal:

          Tak to potom pošli a já to zařadím jako regukérní recept a ne VZK.

  5. Jiřina napsal:

    Já moc nekupuji stehna, nebo prsa, ale celé kuře. Jsme dva, tak toho moc nepotřebujeme. Prsa většinou na rizoto, nebo na nugetky. Někdy udělám kapsu a do ní kousek másla a šunku, nebo plním usmaženým vajíčkem. Vinnou klobásu jsem ještě nedělala ani nepekla. U nás dříve byla v obchodě jen před vánocemi, ale teď ji vidím často, určitě vyzkouším.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..