(1168) Marinovaná uzená krkovice se šťouchanými brambory

uzená krkovice
150 ml medu
100 ml sladko-ostré chilli omáčky
2 PL octa 8%
3 PL sojové omáčky
2 PL sušeného česneku
2 PL plnotučné hořčice
(množství na 2 kg masa)
brambory, máslo, cibule
mléko, petrtelka

Ingredience na marinádu dobře promícháme.  Maso nakrájíme na plátky, potřeme marinádou a nechále alespoň tři hodiny proležet. Potom v pekáčku pečeme v troubě při 180 – 200° asi 25–35 minut. Marináda trošku zkaramelizuje.

Brambory oloupeme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Zatímco se vaří, v rendlíku rozpustíme větší kousek másla. Když začne pěnit, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a v podstatě ji v másle vaříme. Když začne zlátnout, přidáme mléko a přivedeme k varu. Brambory rozšťoucháme, přidáme mléko s máslem a cibulkou, hrst nakrájené petrtelky a společně ještě prošťoucháme a promícháme.

Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

36 komentářů: (1168) Marinovaná uzená krkovice se šťouchanými brambory

  1. lakysa22 napsal:

    Kde se to podává?? Rezervírujte mi apsloň jednu porci, zblajznu klidně vsetoje, židle netřeba?

  2. kveta.batkova napsal:

    Pro Úsměvku ke včerejší diskusi o mléku do kávy. Našla jsem to na „streamu“, když jsem zadala do vyhledavače „mléko do kávy“ a je to 20. video z pořadu A dost! ze dne 18. března tohoto roku.

  3. 60anda napsal:

    To rozhodně vyzkouším, jen co seženu dobré uzené.

  4. BOYE napsal:

    U nás se marinovanému říká pošmrdlaný maso. A pošmrdlaný uzený se u nás nedělává. Ani nevim proč. Ale mám na to chuť. Zeťák občas dělá uzený s povidlovou omáčkou a to mi chutná. A když to pošmrdlání ještě zkaramelizuje s tou uzenou vůní, nevidim důvod, proč se toho nepřežjíst. Tož,uzená krkno, čáry máry, do lednice, fuk! … Hm, nevyšlo to, budu muset do krámu. Ach jooo.
    Jo a ty vytuněný erteple, ty bych mohla i samotný. 🙂

    • Haderach Kwisatz napsal:

      No vidis, svestkovy catni jsem mohla pridat, kurnik

      • BOYE napsal:

        Protože u nás došlo jakýkoli maso, zkoukla jsem zásoby a vyhlásila vegetariánskej segedín. Bez náhrady. Prostě jen tu „zelňačku“ s knedlíkmi. Byste nevěřili, jak rychle se ztratila smetana! Tož jsem snědla kyselý zelí – to já kdykoli a drůbež dostala risi-bisi sypaný sýrem – to prej můžou (přestože nedávno bylo jednočlenné demonstrování za nepoužívání hrášku – čert aby se v pubertálních rozmarech vyznal).

        • BOYE napsal:

          Uskočilo, patří to až pod Rybářku. 🙂

        • Usmev.na.moji.tvari napsal:

          Segedín, ten bych si dala z fleku, teďhnedokamžitě ?
          Sem s ním

          • kvetula.v napsal:

            Když vydržíš do víkendu, stačí dorazit ?

          • Usmev.na.moji.tvari napsal:

            O víkendu je teďhnedokamžitě? Nějak si nejsem jistá, zda rozumíme stejně termínům ?

          • kvetula.v napsal:

            Hele nedupej si tady jooooo?!!!
            Cpát se na noc je nezdravé – proti tomu je kafe s mlíkem slabej čajíček ?

          • Usmev.na.moji.tvari napsal:

            Květuš, buď fklídku, nejsem schopná ani zvednout svoují úúúúžasnou nožku, natož si dupat, ju? ?
            A kafe s mlíkem si taky vzít nenechám, nebůj ???

          • kvetula.v napsal:

            Tak já právě přemýšlím, budu li schopná to kafe s mlíkem sama vypít. ?
            Jsem utahaná jak cigánskej kočárek .. Jenže na to kafe už se po tom náročném dni těším ?

          • Usmev.na.moji.tvari napsal:

            Tak ho vypijeme spolu, ne?
            Jen marně přemýšlím, jak vypadá „utahaný cigánský kočárek“ ….. to vážně neznám ??

          • kvetula.v napsal:

            Myslela jsem sama – vlastní rukou.. ale s tebou si ho vypiju ráda?
            Jinak ty kočárky bývaly vidět tak 20 – 25 let zpátky. Tehdy ještě bylo možné nechat dítě v kočárku před obchodem a občas to bývalo zajímavé pokoukání ?

  5. Vera M. napsal:

    Teeeda, výborne ! Všechno a hlavně ze to uzene marinované. Lámu si hlavu : podat to nemcourum či nepodat? Toto téma mám už déle, zetak nemá rad uzene ??????. Nevím proč, snad ho v Německu nejedí??

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Fááááákt jsem zralá na léčení …. četla jsem, že necháme TŘI dny uležet.?
    A k tomu „šťouchaný“ … nedávno tady byl ten můj brouček milovaný, na dotaz, co bude k obědu jsem pravila, že maso a šťouchané brambory …. děťátko se zamyslelo a naprosto vážně, s vyvalenýma očima a s plácající se pacinkou do čela, cože jako ta babča vaří, pravilo: „Babi, šťouchá se ucpanej záchod“ ???

    Jinak uzené takto vystajlované určo vyzkouším, ten můj ho může na tuny

  7. jarybarka napsal:

    Já bych určitě do těch brambor zapracovala kysané zelí=Dala bych si lepenici.Marinované uzené jsem ještě nedělala a tudíž prubnu.Vypadá to moc pěkně.

  8. kvetula.v napsal:

    Marinovat uzené mne nikdy nenapadlo. Chlap sice vrčí kdykoliv se zmíním o nějakém mase na medu, že maso ne sladko je brekeke, ale tady je i dost ostrých přísad a uzené k tomu… Prostě to zkusím, a když mu nebude chutit, zbyde na mne vííííc. Ta nová „remoska“ se přece musí pořádně zajet dokud je v záruce, no ni? ?? 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..