(97) Halušky s brynzou

Bramborové těsto –

80 dkg vařených brambor
250 g hrubá mouka
150 g dětská krupička
2 vejce
1 polévková lžíce Solamylu
1 lžička soli

brynza

Ze surovin vypracujeme vláčné bramborové těsto, které přes hrubé struhadlo (nejlepší je taková ta planžeta na strouhání krmné řepy prasátkům) rovnou do vařící vody.

Okamžitě po vyplavání je ocedíme a sypeme do pekáče promícháme se škvarky a na talíři posypeme kvalitní ovčí brynzou.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (97) Halušky s brynzou

  1. jarybarka napsal:

    Z vařených brambor neznám a zkusím.díky

  2. IvaC napsal:

    Pravé halušky jsou jedině z brambor,ty ,co asi myslíte vy ,jsou různé noky nebo špecle.
    A Kluci v akci do halušek přidávali ještě zakysanou smetanu,vypadalo to děsně ,ale zkusila jsem,je to moc dobré…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..