Bratislavské řízky (řízky naruby)
1 kg jakéhokoliv masa – dělala jsem je z vepřového, kuřecího i hovězího nasa – hovězí jsou asi nejlepší. Anglická slanina, cibule, vejce, strouhanka a hladká mouka na obalení, olej na smažení. Sůl,pepř
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme a lehce opepříme. Obalíme v trojobalu jako klasické řízky. Poté je znovu namočíme v rozšlehaných vejcích a ihned vložíme do rozpáleného oleje. Když se vejce srazí a řízky jsou hezky růžové, poskládáme je postupně do pekáče, kde je proložíme na kolečka nakrájenou cibulí a plátky anglické slaniny. Podlijeme vařící vodou a dáme do trouby upéci do měkka.
Příloha – brambor, bram.kaše, chléb, ten je asi nejlepší.
Autor receptu: Jana Macůrková
Ta fotka je opravdu vymazlená:-)))
Něco podobného dělala moje mamka -bylo to mňam.
[testovací komentář]
Já jsem tak ráda,že tu jste,stýskalo se mi,díky za vaši šikovnost………
A mohu se zeptat?Proč se ty řízky podlévají,díky…
Aby se v té troubě při pečení nepřipálily.
Díky,hezký večer……
Jani,
skvělé, stejně jako Iva C, moc se mi stýskalo, díky za Vaši šikovnost.
Musím to napsat i sem. MOC VÁM DĚKUJI, MILÉ KUCHATKY,ŽE JSTE:-). Stýskalo se mi…