zadní krůtí stehno
sušené houby
paprika
konzervovaná krájená rajčata
cibule
olej
hl. mouka
sůl, pepř
Na oleji orestovat cibuli, přidat na kostky pokrájené krůtí zadní stehno, orestovat, osolit a opepřit, přidat namočené houby i s vodou, pak nakrájenou lečovou papriku a nakonec plechovku na kostičky krájených rajčat. Když je téměř hotovo, lehce zahustit záklechtkou. Podáváme například bulgurem s petrtelkou.
Recept poslala Květa B.
Krůtí stehna máme moc rádi, ale radši je připravuju vcelku, protože jako tvoru od přírody línému se mi nikdy moc nechce do odstraňování všech kostěných „jehel“. Ale masíčko je to skvělé a v kombinaci s houbami, paprikou a rajčátky nebude mít chybu. Asi bych na to obětovala radši horní stehno, které má jen uprostřed jednu kost. Jen mám skromný dotaz – recept je ze zadních stehen, šlo by to i z předních? 🙂
Snad se Květa mihne – ale podle mě není důvod, proč by nešlo 🙂
Helenko, mně se jedná o to, KDE má vůbec krůta přední stehna. 🙂
Jo, nedošlo 🙂
Ta přední stehna jsi mi ukradla. Tedy napadla mě taky okamžitě, ale ty jsi ranější pták. 🙂 Možná bych s Helou polemizovala, ale přední krůtí stehna jsou tak na polívku, nebo dušení k rejži. Já bych z toho na guláš nevykrájela. 🙂 On už T-Rex – jako předchůdce drůbeže – měl ty přední stehna k ničemu…
Mně to připomnělo dávnou historku. Když ještě moje babička byla mladá holka, doma jich byla kupa a matka dělala zajíce na smetaně. Několik, samozřejmě. A každý se hlásil, já chci stehno, já chci taky stehno, já taky, já taky a babiččina sestra se ozvala: „Mně stačí křídlo.“ A hned bylo veselo v chalupě. 🙂
Já krůtí guláš dělám v okamžiku, ky přivezu na podzim krůťáka (mívá až 27 kg) a porcuju ho do mrazáku. A to bývají krásné odřezky, které právě na gulášek jsou akorát. Přidat barevnou zeleninovou papriku, ke guláši knedlík, druhý den potom těstoviny nebo i rýži.
Tak jste mi dneska nahrály do karet☺ zrovna včera jsem porcovala krůtu a odřezky jsem dala zvlášť zamrazit na někdy, ale ten gulášek uvařím. Stehýnko a křidýlko raději upeču.
Fajne a zbytek druhy den se spagetami. Trosku zeleniny přidám, cuketu třeba a maso ještě fiknu na menší kousky v tom kastrolku. A ty houby tam jsou bezva
Já kupuji v Alb…u nebo v Li..u zadní stehna, která jsou již bez kůže a jsou vykostěná. Když jsou v akci, je cena většinou 119,- Kč za kilo. Zrovna minulý týden je měli v obou obchodech. Je to libové tmavé maso, takže jej používám i místo hovězího.Už jsem z nich dělala i plněnou roládu, nebo je peču vcelku svázaná kuchyňským provázkem a pak krájím vlastně také jako roládu. U nás je to maso velmi oblíbené.
Kombinaci sušené houby+paprika+rajče jsem ještě nikdy nezkusila. Od doby kdy jsem objevila „krůtí prodejnu“ , kde bývají zajímavé akce (tento týden stehenní plátek bez kosti a kůže 109,- Kč/ kg) je u nás krůtina na stole častěji. V pátek jedu doplnit zásoby, takže v sobotu vyzkouším ? 😎