(1242) Žampiony smažené v bramborákovém těstě

žampiony
brambory
hladká mouka
vejce
olej
koření dle bramborákového zvyku:
česnek
majoránka
drcený kmín
pepř

Žampiony nakrájíme na menší kousky, osolíme, protřepeme v hladké mouce – lépe na nich drží těsto. Bramborákové těsto ochutíme podle svých zvyklostí a uděláme ho malinko hustší. A teď nastane trochu piplačka. Na lžíci nabereme těsto, do něj zaboříme žampion, trochu rukou upravíme a rovnou sesuneme do větší vrstvy tuku. Podáváme třeba  se zelným salátem.

Recept poslala: Arena

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

22 komentářů: (1242) Žampiony smažené v bramborákovém těstě

  1. Jana Macůrková napsal:

    Do bramboráku nedáváš vajíčko?

  2. BOYE napsal:

    Rendo, jak velký ty menší kousky? Jako třeba na čtvrtky? Nedokážu odhadnout, jak rychle se usmaží houba v bramborovým těstě. Tedy jak velká… Když dělám houbové palačinky, tak je to dost rozdíl. 🙂

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Mějte se tu, jdu se zavěsit na lano 🙂

  4. Vera M. napsal:

    Já přidávám do bramborakoveho těsta žampiony a hrubší plátky trosku podusene na másle. Je to výborne a tohle možná ještě lepší. Zajímavější. Teď mě napadlo obalit tím testem kvetakove ruzicky? Ale to by asi k sobě chuťové neslo

  5. kvetula.v napsal:

    Další prima nápady… Žampiony v bramborákovém těstě, houbové palačinky…. ?
    Šikovné kuchatky. Žampiony se teď dají sehnat pěkné a za slušnou cenu a něco sušených hub mám (v lese u nás ani ň ?, ale borůvky vypadají nadějně) , tak mám zase co zkoušet ?
    Dnes jsem dělala žampionovo-cuketové placky podle Úsměvky (1189) a pošmákli jsme si. 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..