500 g kuřecích prsou
2 lžíce sójové omáčky
deci světlého piva
2 vejce
lžička Solamylu
2 lžíce plnotučné hořčice
deci mléka
3 stroužky utřeného česneku
sůl, pepř
olej na smažení
Kuřecí maso očistíme a rozkrájíme na hoooodně tenké nudličky.
Z uvedených surovin smícháme těstíčko, přidáme kuřecí maso a necháme odležet v lednici, ideálně alespoň 3 hodiny. Dle chuti můžeme přidat i nějakou zelenou bylinku.
Pomocí velké lžíce nebo naběračky vkládáme přiměřené množství hmoty do vyšší vrstvy rozpáleného oleje, mírně rozplácneme a smažíme z obou stran do zlatova. Jako příloha se hodí brambory na všechny způsoby nebo třeba jen zeleninový salát.
Recept poslal Honza, foto je prý ilustrační 🙂
Dělám něco podobného – jen místo sojovky worcester a nudličky smažím po jedné.
Trávníkům chutná?
Sstrávníkům!
Tos měla nechat, trávníci jsou vděční (s)trávnící…
Jako trávník se ptám: Jak z hoooodně dlouhých kuřecích nudliček vznikne zelený karnabátek (není chyba, jest to lokální názef)? Jinak recepis chápu a láká… 🙂
Vždyť píše, že foto je industrační..
Ach, toho jsem si nevšimla… Tak je vše v cajku…
Pridane bylinky a blbe zbarvena fotka, neasi?
Neasi. Jednou v životě nedočtu recept do konce a hned jsem za tuponě. Si pudu zabrečet na lampárnu…
My totiž rarachy smažíme po jednotlivejch nudlích a tak jsem jen porovnala suroviny a nečetla, že se to zdechle smaží ve tvaru karbonítkůch (a navíc ti bylini).
Abych si srovnala sebevědomí, půjdu se mrknout ke konkurenci, jestli je tam dneska něco napadnutíhodného. 🙂
Takovéhle rarášky dělává kamarádka z Pardubicka. Jen místo piva worcestrovou omáčku. Je to ňamka. Ani nevím, proč jsem to ještě nikdy neudělala. Musím se nad sebou zamyslet 😎
Já mám podobný recept na raráška z krůtího masa, ale zatím ho neplánuji, mám recepty teď z historické kuchařky a to je jiná liga (sranda na entou).