Pro ty z vás, které s nimi právě teď začínají bojovat a nechtějí používat chemii mám jednu radu:
Nasbírejte v lese jakékoliv houby, nasypte je na kus igelitu doprostřed zahrady a večer po 9 hodině si vezměte rukavice a kýbl se slanou vodou – stačí chvilka na vysbírání a likvidaci ve slané vodě. Houby jsou pro ně takovým lákadlem, že si to snad řeknou mezi sebou….. a hurá na houby…
A ještě mám jednu vychytávku – pokud chcete mít okurky, tak zasejte tzv. Hruboostné – ty jim nějak nechutnají.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Jani, to je skvělá vychytávka. Doufám, že nežerou jen jedlé houby. Ty si nechám a jim dám prašivky anebo snad i mochomůrku červenou? Ta se mi moc líbí, ale pochopitelně ji nejím.
Jakékoliv houby, muchomůrky, holubinky, ….i odkrojky z těch jedlých – pokud jsou červivé a chceš to vyhodit, dej to slimákům.
Bude to fungovat i na koupený žampiony?
No, že bych jim musela takhle podstrojovat?
Teda,nejdřv se mi ukázal nadpis a lekla jsem se,že to bude recept na zpracování slimáků-brrrr,ale nápad je to dobrý,na zahradě mi rostou hnojníci(ne teď),tak jim je dám.Ale teď moc slimáků nemáme,spíše šneky a fakt jsem uvažovala,zda je zpracovat,ale asi ne.Hezký den všem…..
My je před léty sbírali okolo řeky Moravy. Prodávali jsme je do sběrny
/docela slušný přivýdělek/ a oni je potom posílali do Francie – jako delikatesu.
Brrrrrrr.
Snad šneky, ne ty mrchy zrzavý hořký, na těch by si ani francouzi nepochutnali.
Ano jistě Jani. Psala jsem o šnecích. Špatně jsem se v
odpovědi IvaC. vyjádřila. Slimáky nechce nikdo, ani
slepice. Jen snad prý kachny -indický běžec. Ale vysvětli
kachně, že z toho salátu smí ozobat jen toho španěláka.
U nás letos dobrý, ale před rokem kalamita.
Těm kachnám je musíš stejně nasbírat, ale jinak ty kachna vypadají impozantně – měla jsem možnost je vidět in natura. Nohy mají doslova na zadku, vytrčený krk a tak když se postaví, tak měří skoro 1,50 m.
Není to tak brrr, jak si myslíte, musí se dobře upravit a kdyby Vám je někdo předložil, ani byste nevěděla, že jíte šneky. Zkoušela jsem je kdysi i připravit, ale je to děsněj voser. Sorry, jinak se to nedá napsat ?. Uvařit, vyčistit, pak teprve upravit. Obvykle se nasekané kousky masa míchají s trochou strouhanky, petrtelkou, špetkou parmazánu, hmota se dá zpátky do ulit, zakápne se máslem, nebo se navrch dává bylinkové máslo s česnekem. Pak se dá zapéct pod gril. Je to moc dobré, ale straaašně pracné a ve finále je to maličký předkrm. Dává se jich max. 6 na porci, takže na najedení to není.
No, jo když voni to jsou ty svině jedny klouzavý??
??????Díky děvčata.
Jsem se zasmála.
Jani, taky jsem to jednou dělala, je to příšerný opruz a to mi je kuchal manžel, ale je to fakt dobrý. Dnes už jen výjimečně v restauraci. Dámy zkuste to někdy, když na ně padnete za dobrou cenu. Budete překvapeny.
U nás je už třetí rok takový sucho , že slimáka neuvidíš. Jinak před tím sousedka co nasbírala pečlivě zapisovala, bylo jich kolem 5000 za sezonu.
Tak já to už po nějaké době ani nepočítala, 250 – 400 za jediný večer.
Byly doby, kdy jsme to počítali na kýble, ale už pár let mám pokoj. Netuším proč. Chemku nepoužívám, indické běžce nemám a sbírat není co. Jediné vysvětlení je to, že se je naučili žrát ježci, kterých máme dost a hýčkáme si je (bych nikdy neřekla, že se dobrovolně vycvičí: večer si choděj žebrat kočičí granule).