Plzák španělský

Pro ty z vás, které s nimi právě teď začínají bojovat a nechtějí používat chemii mám jednu radu:

Nasbírejte v lese jakékoliv houby, nasypte je na kus igelitu doprostřed zahrady a večer po 9 hodině si vezměte rukavice a kýbl se slanou vodou – stačí chvilka na vysbírání a likvidaci ve slané vodě. Houby jsou pro ně takovým lákadlem, že si to snad řeknou mezi sebou….. a hurá na houby…

A ještě mám jednu vychytávku – pokud chcete mít okurky, tak zasejte tzv. Hruboostné – ty jim nějak nechutnají.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: Plzák španělský

  1. francizska1 napsal:

    Jani, to je skvělá vychytávka. Doufám, že nežerou jen jedlé houby. Ty si nechám a jim dám prašivky anebo snad i mochomůrku červenou? Ta se mi moc líbí, ale pochopitelně ji nejím.

  2. Ivana P. napsal:

    Bude to fungovat i na koupený žampiony?

  3. IvaC napsal:

    Teda,nejdřv se mi ukázal nadpis a lekla jsem se,že to bude recept na zpracování slimáků-brrrr,ale nápad je to dobrý,na zahradě mi rostou hnojníci(ne teď),tak jim je dám.Ale teď moc slimáků nemáme,spíše šneky a fakt jsem uvažovala,zda je zpracovat,ale asi ne.Hezký den všem…..

  4. 60anda napsal:

    U nás je už třetí rok takový sucho , že slimáka neuvidíš. Jinak před tím sousedka co nasbírala pečlivě zapisovala, bylo jich kolem 5000 za sezonu.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..