250 g mečouna (steak)
citron
olivový olej
sůl
bílý pepř
česnek
Rybu osušíme papírovou utěrkou, z jedné strany osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu.
Rozpálíme si grilovací pánev na nejvyšší stupeň a vložíme na ni rybu okořeněnou stranou dolů. Vrchní část osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Grilujeme 2 minuty, steak otočíme a opět 2 minuty opékáme.
Steak z mečouna vyjmeme a položíme na předem připravený nahřátý talíř, z vrchní strany potřeme předem připraveným česnekovým olejem.
Necháme 2 minuty stát maso znovu potřeme česnekovým olejem a podáváme. Jako přílohu jsem zvolila bramborové pusinky a syovou zeleninu.
Ačkoliv jsem k tomuto masu měla nedůvěru, myslím, že si ho brzy zopakujeme. Mám poblíž prodejnu Diana Fish a cena tohoto skvělého masa není nijak vysoká (asi 45 Kč na jeden velký steak).
Vyzkoušela: Jana Macůrková
Vypadá moc jedle a ty pusinky jedna báseň.?
Na ty pusinky je tu recept, nkde málo zpátky. A fakt byly výborný, a k tomu steku super.
Jani, recept se mi moc líbil, ale hlavně neznám mečouna, tak jsem si říkala, že to vyzkouším. Jsme na chatě a tak jsem si přes internet našla nejbližší prodejnu pod odkazem Diana fish prodejny. V Říčanech na ul. Černokostelecká, tož jsem přemluvila manžela, abychom tam hned dopoledne vyjeli. Dokonce jsem se dozvěděla, že mají dnes otevřeno od 9.00 do 12.30 hod. No a to překvapení, když ve vedlejší prodejně jsem se dozvěděla, že prodejna Diana fish už dva roky nefunguje. Takže nic a jeli jsme zase domů. No tak bude opět treska, ta to jistí.
Holky tu dělají chutě a kdo nevydrží, jezdí a blázni, znám to. Dneska jdeme odpo hned ve 3 na zahradu ke známým na grilovacku, tak byla veliká dlouhá snídaně a na oběd jen zelnacka. Taky dobrý ?
Jo a ještě k té ceně, teď jsem koukala na Mak.o a tam mají mečouna obecného kilo za 489 korun, což se mi nezdá málo.
Jediná prodejna, o které bezpečně vím (byli jsme tam včera), že funguje, je v Zásmukách. Tu mi doporučila ještě Katyp. Co se týká ceny, Makro má vždyvky u . specialit ceny podstatně vyšší, Včera jsem kupovala 6 velkých makrel na uzení, 7 stejků z mečouna o váze okolo 20 dkg za kus a 2 balení po 4 kusech tresku – filé. Celkem jsem platila cca 560 Kč.