(1301) Steak z mečouna

250 g mečouna (steak)
citron
olivový olej
sůl
bílý pepř
česnek

Rybu osušíme papírovou utěrkou, z jedné strany osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu.
Rozpálíme si grilovací pánev na nejvyšší stupeň a vložíme na ni rybu okořeněnou stranou dolů. Vrchní část osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Grilujeme 2 minuty, steak otočíme a opět 2 minuty opékáme.
Steak z mečouna vyjmeme a položíme na předem připravený nahřátý talíř, z vrchní strany potřeme předem připraveným česnekovým olejem.
Necháme 2 minuty stát maso znovu potřeme česnekovým olejem a podáváme. Jako přílohu jsem zvolila bramborové pusinky a syovou zeleninu.

Ačkoliv jsem k tomuto masu měla nedůvěru, myslím, že si ho brzy zopakujeme. Mám poblíž prodejnu Diana Fish a cena tohoto skvělého masa není nijak vysoká (asi 45 Kč na jeden velký steak).

Vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (1301) Steak z mečouna

  1. jarybarka napsal:

    Vypadá moc jedle a ty pusinky jedna báseň.?

  2. kveta.batkova napsal:

    Jani, recept se mi moc líbil, ale hlavně neznám mečouna, tak jsem si říkala, že to vyzkouším. Jsme na chatě a tak jsem si přes internet našla nejbližší prodejnu pod odkazem Diana fish prodejny. V Říčanech na ul. Černokostelecká, tož jsem přemluvila manžela, abychom tam hned dopoledne vyjeli. Dokonce jsem se dozvěděla, že mají dnes otevřeno od 9.00 do 12.30 hod. No a to překvapení, když ve vedlejší prodejně jsem se dozvěděla, že prodejna Diana fish už dva roky nefunguje. Takže nic a jeli jsme zase domů. No tak bude opět treska, ta to jistí.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..