Na jednu sušičku = 10 plat
– 4 kg ovoce
– 1 kg ovesných vloček, lepší jsou jemné
– podle kyselosti ovoce 250 g – 0,5 kg (třtinového) cukru
– 2 lžičky kys. citronové na zvýraznění chuti
– nasekané ořechy, oříšky, rozinky, brusinky, kandované ovoce – množství a složení prostě podle toho, co máte rádi.
Ovoce pomlet nebo rozmačkat, smíchat s ovesnými vločkami, cukrem a kyselinou a nechat třeba přes noc nabobtnat. Přidat ořechy a další ingredience. Kdo má v sušičce jen síta, vystřihnout z nějakého pevnějšího igelitu, třeba umělohmotného prostírání, ještě podložku, tu trochu pomazat olejem a na to rozetřít hmotu. Narovnat plata do sušičky a pár hodin počkat, až bude hotovo. Kontrolovat. Až směs neteče, sundat. Skladovat v papírové krabici.
Recept poslala a.rena : „Loni jsme dělali z meruněk, broskví, jablek, hrušek, švestek a letos prémiérově z jahod.“
Obrázek doplněn – ty tmavší jsou jahodové, světlejší meruňkové.
Já jsem do sušičky dělala podložky z alobalu, jemně jsem pomastila
A kde je fotka těch letošních jahodových?
V tvém a Helenině emilu. ?
Mně to nedošlo, ale Helenka to už vyměnila, takže je vše OK.
Sušičku mám velikou, jen ovocné přebytky zatím nejsou. A taky ty vločky – mají u nás vstup zakázán… Rozhodně je to velmi zdravé a kvalitní , jelikož 100% bez éček. Pokusím se spáchat něco pro vnoučka (přiletí-li) ?
A když nemáme sušicku
Budem sušit hubičku…
?
???
Já si ji pořídila na houby (od té doby u nás nerostou) , tak aspoň bylinky (mám s nastavitelnou teplotou), nebo křížaly…. No i sem tam se k houbám dostanu a to nám to tu vrčí, jen to frčí ?
???
A přidáš tam rybičku ….. rybářko jedna ?
Já nemám ?? leda koupit uzenou makrelu teď maj v akci…
??
Na to se vypééééérdni, zkus něco jiného a hoď sem fotečku a recepísek …. ju? ?
Hmmmm, sušku nemaje, ale přes to fšecko to vypadá kouzelně a hoooooodně jedle.
Ukládám do paměti a určo někdy vyzkouším. Předpokládám, že kdybych se chtěla v těchto vedrech zbláznit, tak bych to mohla sušit i v troubě. ?
No u nás se dosti citelně ochladilo, tak jsem k obědu i brambůrky s kapustovýma karbanátkama v troubě upekla. Ale zítra bude vepřík v remosce ? 😎
Mno, ochladilo … je normální letní teplota, ne? ?
A vepřík s ňokama? Tak toho doporučuju, opravdu je to dobrý
Já dělala dnes vepřika s ňokama ale s novým dušeným zelím.Strášně velkou kopicí zelí to jsem se nacpala.Uf?
A tomu moooooc dobře rozumím, také je tak miluju a díky, že jsi to připomněla ?