Tenhle recept jsem našla náhodou v návodu na domácí chleba.
Spíš to byla jen taková zmínka, že při domácím pečení chleba, pokud zbylo kousek těsta, se dětem pekly takové motanice, nebo spirály. A že děti na to velice rády čekaly a pochutnaly si i na takovém jednoduchém jídle.
Bohužel, jak si člověk nepoznamená, kde to našel, tak to podruhé nenajde….
Při pečení chleba upekla: Jana Macůrková
Tak tos mi připomněla poplamenice – placky z chlebového těsta, pokladené křížalami, pečené na kraji v peci..
Ty tam byly zmíněné taky, ale ten točinec se mi líbil víc. Jen fakt nevím, z jaké kuchařky jsem to čerpala.
A byla to kuchatka? Já sehnala pár dobrých recepísků v normálních knihách, a jeden v detektivce (normální jídlo, nevhodné pro traviče.?)
O podplamenici jsem poprve cetla v Babicce, ale na
tocenici si nevzpominam……
já to znám z Káji Maříka jako Točenice…