Kuře
máslo
cibule
mrkev, celer,
sladká paprika
paprikové lusky
smetana
Do kastrolu máslo, na něj cibuli – my poměrně hodně, na jemno nastrouhanou mrkev a celer (nebo pastinák; jen ne petržel – moc voní) v malém množství – cca 4 lžíce celkem. Společně osmahnu, přisypu sladkou papriku a na drobno nakrájené paprikové lusky (3 – 4). Bílé, případně kapie. Někdy kousek chilli papričky, jen tak pro potěšení. Vložim porce masa i s kostimama, osolim, trochu podleju vývarem, nebo vodou a šup do trouby. Přiklopim, dusim, ke konci odklopim, aby se udělala zlatá kůžička, páč tu my rádi. Když masíčko dotroubí, kůžičku zblajznem, maso oberu. Omajdu rozmickuju, přivedu k varu, vliju smetanu a už nevařím. Vrátim maso. Hotovo. Moukou netřeba hustit, zelenina to zařídí. A když je fofr, oželíme kůžičku a celý proces nechám proběhnout v papiňáku. Lepší než kuře je slepice. Tu papiňákuju vždycky.
Do komentářů vepsala: BOYE, vzhledem ke kouzelné češtině ponecháno bez úprav.
A tohle máte taky na pátek, páč a poněváč jedu s Anežkou do ZOO a nebudu mít na vás čas. Takže pá zítra večer ev. až v sobotu ráno.
Bezva recept. Dělávám bez zeleniny a ne v troubě, takhle to může být mnohem lepší. Díky za recept.
Takto kuře na paprice neznám, mám moc rada a zkusím to, jsem omajdova a zvláště, když tam nemusí být mouka. ( Mouky přece dáme dost do nocku, mňam )
Ja nevim, mne tam chybi koreni, bobkovy list, nove koreni, peprik. Priznam, ze zahustuji, trochou mouky a misto zeleninove papriky davam rajce, pro navinu
lost. A na konec zakysanku s trochou cukru. Jen jednou jsem delala ze stehennich rizku, protoze dcera nema rada kuzi, ani obirani kosti. Vickrat uz jsem to takhle
neudelala, nebylo to ono. A dekuji za pripomenuti, uz jsem dlouho nedelala….
To koření tam dávám taky.