Kuřecí stehýnka
sladká paprika
sůl
med
červená cibule
olej
Zelenina jako obloha
Kuřecí stehýnka osolíme, potřeme paprikou a necháme chvilku odležet.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a zpěníme na oleji.
Na cibuli vložíme kuřecí stehýnka a pečeme, až jsou skoro měkká.
Potřeme medem a dopečeme. Vzhledem k tomu, že je to recept z lázní, podáváme s minimem příloh a hlavně se zeleninou.
Recept mi poslala: Jitka Karlíková
Recept z lázní, v lázních vyfocenej…
A nechceš náhodou vědět ve kterých lázních byla?
Ani ne…
To můžu příště v Jenštejně vyfotit svůj oběd a připsat k němu recept 🙂 – a nemusím se s tím vařit (poté co z kuchaře vyškemrám recept), jako v případě rajské omáčky z kořenovou zeleninou.
Jitka mi ten recept poslal, protože jako jedno z mála jídel jí v těch lázních chutnalo. Tam nevím, co tě na tom při pátku štve.
Chci se zeptat – nebude to suché? Na talíři je nějaká šťáva – já maso po rychlém opečení dusím, a teprve před koncem sundávám poklici nebo alobal a nechávám kůži zčervenat. Nakonec dávám lžíci másla – v lázních určitě nedávají, jednak pro úsporu a někdy z důvodu diety. S tím medem to zkusím, uvidím, co na to strávníci, ale je to banda zmlsaná..
A ta šťáva se dělí od tuku …
To té obdivuju, já jsem dumala, k čemu je tam k tolika sladké cibulky ještě med . Ale já všeobecně nemusím kombinaci masa s medem
Věruš, toho medu tam není moc, určitě to přehluší cibule..
Uvidíme…