(104) Plněné papriky trochu jinak

4 velké papriky,
mleté maso,
sůl, koření dle chuti,
1 sáček rýže uvařené
2 velké cibule, olej.
1 zakysaná smetana nebo šlehačka
(lze použít i bílý jogurt)

šlehačka na ozdobeníPapriky zbavíme semínek – vnitřek vydlabeme.
Mleté ochucené maso (jako na sekanou) smícháme s vařenou rýží a směsí naplníme papriky.
Přiklopíme odkrojeným vrškem, srovnáme do pekáče na olej  s cibulkou, tak aby odkrojený vršek papriky byl nahoře.
Pečeme cca 1 hodinu.
Do omáčky můžeme přidat zakysanou smetynu, sladkou smetanu nebo bílý jogurt. Upečené papriky navrchu zdobíme ušlehanou šlehačkou.
Podáváme s rýží, nebo s chlebem.

Autoka receptu: Jana Macůrková podle p. Květenské

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (104) Plněné papriky trochu jinak

  1. babcahelca54 napsal:

    Rajčinové papriky také peču, ale trochu jinak. Rozpůlím, obě půlky naplním masovou směsí pěkně vrchovatě a zapeču.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..