Potřebujeme:
1 Kuře buď celé a naporcovat nebo i jen horní stehna (ta jsou na fotce) či čtvrtky, jak kdo rád,
cibuli, máslo, olej,
sterilovaná loupaná krájená rajčata z konzervy (v létě dávám oloupaná a nakrájená čerstvá),
těstovinovou rýži
koření: sůl, pepř, slad.mletou papriku, oregano, čerstvou listovou petrželku (té hodně), kdo chce i bazalku, cukr
Postup: 1. Porce kuřete okořeníme (jen sůl, pepř a paprika) podlijeme, přidáme máslo a dáme péct do trouby ve vysokém pekáčku. 2. Mezi tím si na pánvi orestujeme cibulku, přidáme rajčata, oregano a cukr (ten podle kyselosti po ochutnání) 3. Upečné porce kuřete vyndáme a uložíme si na později. 4. Do výpeku v pekáčku nalijeme vařící se vodu nebo vývar, ale voda stačí (možno přidat i Podravku, ale opatrně) 5. Nasypeme těst. rýži (na jednu porci půl velkého šálku na čaj), promícháme a přidáme rajčata z pánvičky, dáme zpět do trouby (na 200 stupňů u horkovzdušné) cca na 15-20 minut podle trouby. 6. Chce to hodně tekutiny, těstovinová rýže musí být ponořená a nesmí se připalovat, vodu jde i dolít a promíchat. 7. Když je rýže skoro hotová, vrátíme do ní již upečené porce kuřete a necháme v troubě ještě 10min.
P.S.: Ač to tak možná vypadá, ten pekáč nebyl špinavej před vařením.
Recept poslala: Infiniti
Dělám podobně jen používám tarhoňu místo těstovinové rýže.
Hmmm, neznala jsem, někdy vyzkouším. Vypadá to zajímavě.
Já takhle dělám kuře s tureckým kořením na kebab. Vozila jsem si ho z Turecka a ještě nějaké zbytky mám. Ale pak tam dávám ještě olivy a spoustu česneku a pokrájené papriky. A zalévám bílým vínem.