(1379) Králík na paprice

porce králíka
cibule
sladká paprika
smetana
1 lžíce hladké mouky
sůl
olej nebo kousek másla
Porce králíka vykostíme.
Na oleji nebo másle zpěníme cibuli, zasypeme sladkou paprikou, vložíme maso, necháme chvilku zatáhnut. Podlijeme vařící vodou a necháme dusit až je maso měkké.
Přidám smetanu smíchanou s trochou hladké mouky, osolíme a ještě chvilku povaříme.
Podáváme s knedlíkem nebo jen s pečivem.

Králíka připravovala: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (1379) Králík na paprice

  1. Jana Macůrková napsal:

    Tentokrát to není s knedlíkem, ale jen s houskou, na vyfotografování jsem zachránila poslední zbytky….byli nejaký hladoví…

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Jak se to lisi od receptu 335, krom pouziteho masa?

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Marně tady přemýšlím, zda to naaranžované pečivo má pro nás nějaký význam, či to jen tak vyšlo. ?
    V každém případku mi v receptu chybí nějaké koření, když nic jiného, tak pepř, bobkáč a nové koření. A nejdůležitější u něj je kořenová zelenina. U nás se k němu přidává i slanina, páč je králík strašně suchý, přidává se i hořčice, páč si s králíkem na smetaně moc rozumí.
    A to nejdůležitější, králík do této omáčky musí být pečený, slepice či kuře ne, ale králík na 100%.
    No nic, víte dobře, že jsem mlsná, tak asi tak ……

  4. Jiřina napsal:

    Děvčata, já teda nechci být sprosťák, ale vím kam Úsměvka mířila. Mne to napadlo hned jak jsem obrázek uviděla a toho králíka jsem si všimla až pak. No nic, je to moc pěkný obrázek. 🙂 🙂

  5. Jiřina napsal:

    Kvůli rohlíkům jsem zapomněla reagovat na recept. Tak přesně se u nás doma dělal králík na smetaně. Jen cibule, paprika, mléko a kus másla nakonec. Žádné jiné koření. Když se dával bobkový list a pepř, říkali jsme králík na divoko, holt vařívali jsme skromně a smetanu jsem začala používat až jsem se vdala.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..