1 kg kuřecích prsou
5 vajec
4 ks střední cibule nakrájet na hrubo
kečup dle chuti
0,7 lečo bez tekutiny (scedit)
1 lžíce (červená krabička) solamylu
1,5 dcl oleje
pálivá paprika
chilli koření, vegeta sůl, pepř – (dle chuti – ochutnat) 2 polévkové lžíce hořčice, 3 atroužky česneku.
Vše dobře promícht uložit na 12 hodin do ledničky.
Pečeme na rozpáleném oleji po obou stranách do zlatova.
Příloha: chléb, brambor, hranolky, jak kdo má rád, dle výběru a chuti.
Recept poslala: radka.paf
Taky mi to přijde hodně…a musí to být solamyl? Nešel by jiný škrob, třeba kukuřičný nebo rýžový?
Tak nevím! U tohoto receptu jsem hoooooodně rozpačitá.
V Číně jsem žila rok, ale něco podobného by tam asi nikdo nepozřel. Kečup? Lečo? Vegeta? Hořčice?
A chybí mi základní informace: ta prsíčka se pokrájí a udělají se nějaké placičky????
Proč k tomu přidávat přílohu? Tohle je se škrobem, to by snad mělo stačit samo o sobě. Ale to už je podružná připomínka, to ať si každý dělá po svém.
Prsíčka se nakrájí na malé kousky, což jsem neuvedla a že nemusíte přílohu je snad jasné i tomu kdo žil v Číně, že??
A název jsem tomu nedala já, ale kuchař, který to přivedl na svět…porodil, tak nějak…
Zkuste ochutnat a uvidíte.