(111) Pekingské masové placky

1 kg kuřecích prsou
5 vajec
4 ks střední cibule nakrájet na hrubo
kečup dle chuti
0,7 lečo bez tekutiny (scedit)
1 lžíce (červená krabička) solamylu
1,5 dcl oleje
pálivá paprika
chilli koření, vegeta sůl, pepř – (dle chuti – ochutnat) 2 polévkové lžíce hořčice, 3 atroužky česneku.

Vše dobře promícht  uložit na 12 hodin do ledničky.
Pečeme na rozpáleném oleji po obou stranách do zlatova.
Příloha: chléb, brambor, hranolky, jak kdo má rád, dle výběru a chuti.

Recept poslala: radka.paf

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (111) Pekingské masové placky

  1. infiniti.helena napsal:

    Taky mi to přijde hodně…a musí to být solamyl? Nešel by jiný škrob, třeba kukuřičný nebo rýžový?

  2. Katyp50 napsal:

    Tak nevím! U tohoto receptu jsem hoooooodně rozpačitá.
    V Číně jsem žila rok, ale něco podobného by tam asi nikdo nepozřel. Kečup? Lečo? Vegeta? Hořčice?
    A chybí mi základní informace: ta prsíčka se pokrájí a udělají se nějaké placičky????
    Proč k tomu přidávat přílohu? Tohle je se škrobem, to by snad mělo stačit samo o sobě. Ale to už je podružná připomínka, to ať si každý dělá po svém.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..