2 kuřecí prsíčka
3 PL sojová omáčka
3 PL worchestr
5 PL sladká chilli omáčka
mražená zelenina (směs, čím pestřejší,
tím lepší)
cibule, česnek
2 PL kečup
pepř, sůl
hladká mouka
1 KL drcené chilli papričky
olej
masox
Prsíčka rozříznem po délce a mírně naklepe. Osolíme, opepříme a posypeme hl.moukou (nemusíme moc) a dáme na rozpálený olej. Po obou stranách necháme opéct, ale pozor, ne do tmava, jen jemně. Vyndáme na nahřátý talíř a přiklopíme. Na oleji zesklovatíme půlku velké cibule a přidáme cca půl pytlíku zeleniny. Necháme restovat a přidáme 3 rozmačkané stroužky česneku. Zalijeme vodou a necháme chvíli dusit. Zelenina nesmí být úplně měkká. Přidáme prsíčka, sladkou chilli omáčku, drcené chilli papričky, worchestr, sojovou omáčku a 1/3 kostky masoxu. Necháme chvíli dusit pod pokličkou. Průběžně kontrolujeme stav vody a jestli je zelenina měkká. Když je nutné, dolijeme vodu a přidáme trochu kečupu (není nutný, ale já to mám rád). Odstraníme poklici a necháme skoro všechnu vodu vypařit, aby byla omáčka hustší. Vhodná příloha,bramborová kaše, hranolky nebo jen pečivo.
POZOR !!!
Recept je psaný pro mojí plechovou hubu a slabší jedinci ho nemusí snášet. Jsou možné různé varianty chutí a síly ostrosti. Jen ten základ ze zeleninou je vždy stejný.
Recept opět patříčně ostrý poslal: Petr Zeman
není někde chyba v matrixu? nezmizely včerejší komentáře?
Včera jsem psala, že nás opět někdo ohrožuje. A jak vidíte, někdo nám nevratně smazal včerejší komentáře. Bohužel nejsou ano v koši, takže asi obnovit nepůjdou. A jsou i odečteny z počítání komentářů.