Knedlíky vařila Jarybarka: „Jsou dělané s malou obměnou: pouze 1 velká mrkev strouhaná na velkých slzách. Mrkev je vařená asi 5 minut. Chtěla jsem docílit barevného efektu a myslím, že dobrý. ?“
A v Německu - věřte nevěřte je jen vaničkový tvaroh . V celofánu není . Tatarka není , pomazánkové není…
Možná té mrkve mohlo být trochu víc, ale každopádně jsem ráda, že se recept ujal a že chutnalo. Ještě jsem vyzkoušela mrkev nevařit, ale podusit na kousku másla. Knedlík je potom nejen barevný, ale i krásně voňavý.
Já myslím, že je jí dost – Jarybarce šlo o barevný efekt a toho docílila. A na másle … když je mrkev „mastná“, drží to pohromadě? Bych z toho měla obavy.
Ony to drží hlavně vajíčka, toho másla jsem dala jen malinkatý kousek a stejně většina zůstala na pánvi. Já ji dělala do poblivky a tak jsem polévkovou lžíci jen tak zkusila mrsknout do knedlí. Holt metoda Pokus-omyl, ale tentokrát v pohodě.
Dík
Vypadá to hezky, recepísek ukládám.
Vypadá to nádherně ???