(1) Bratislavské řízky aneb řízky naruby

Bratislavské řízky (řízky naruby)

1 kg jakéhokoliv masa – dělala jsem je z vepřového, kuřecího i hovězího nasa – hovězí jsou asi nejlepší. Anglická slanina, cibule, vejce, strouhanka a hladká mouka na obalení, olej na smažení. Sůl,pepř

Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme a lehce opepříme.  Obalíme v trojobalu jako klasické řízky. Poté je znovu namočíme v rozšlehaných vejcích a ihned vložíme do rozpáleného oleje. Když se vejce srazí a řízky jsou hezky růžové, poskládáme je postupně do pekáče, kde je proložíme na kolečka nakrájenou cibulí a plátky anglické slaniny. Podlijeme vařící vodou a dáme do trouby upéci do měkka.
Příloha – brambor, bram.kaše, chléb, ten je asi nejlepší.

Autor receptu: Jana Macůrková

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (1) Bratislavské řízky aneb řízky naruby

  1. Gretta napsal:

    Ta fotka je opravdu vymazlená:-)))

  2. hrabeboto napsal:

    Něco podobného dělala moje mamka -bylo to mňam.

  3. IvaC napsal:

    Já jsem tak ráda,že tu jste,stýskalo se mi,díky za vaši šikovnost………

  4. IvaC napsal:

    A mohu se zeptat?Proč se ty řízky podlévají,díky…

  5. francizska1 napsal:

    Jani,

    skvělé, stejně jako Iva C, moc se mi stýskalo, díky za Vaši šikovnost.

  6. sharonka.kopecna napsal:

    Musím to napsat i sem. MOC VÁM DĚKUJI, MILÉ KUCHATKY,ŽE JSTE:-). Stýskalo se mi…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..