(13) Celerový guláš

Na 4 porce 1 malý nebo 1/2 velkého celeru
kousek slaniny (obyčejná, anglická, uzený bůček)
cibule
pepř
vývar (masox)

Trochu vyškvařit slaninu, dle potřeby přidat kousek sádla nebo trochu oleje, přidat nakrájenou cibuli a nechat zesklovatět. Vložit na kousky nakrájený celer, opepřit a trochu  podlít vývarem (nadrobit masox a podlít vodou). Osolit dle potřeby – pokud je vývar slaný, netřeba. Podusit  do poloměkka  (asi 10 minut) , zaprášit moukou, promíchat a zalít vývarem (vodou) dle potřeby. Nechat provařit a můžeme servírovat.

Recept poslala:  květula.v

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (13) Celerový guláš

  1. Gretta napsal:

    Můžu se inspirovat, protože nejím maso, díky

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..