100 g másla
100 g hl. mouky+ 1 kávová lžička za chybějící skořici
50 g moučkového cukru
30 g škrobu
1 kávová lžička prdopeče
kůra z 1 citrónu
Tento opravdu „vymazlený“ recept je ze serveru Pro ženy a je obměnou skvělých skořicových sušenek. Utvoříme cca 20 kuliček a ty splácneme vidličkou nebo paličkou na maso. Pečeme na 170°C s horkovzduchem nebo 200°C bez asi 5-7 min. (doba je ale jen orientační, každá trouba peče jinak). Že jsou sušenky hotové poznáme podle toho, že zavoní. Jsou výborné, křupavé a voňavé, jak ty skořicové, tak citrónové.
Recept poslala: Eva.navarra
Evo, vy ty fotky flakate 🙂 Skoro leteckej snimek by to byl, ale kde je nejakej spinavej hadr, eventualne slupka z citronu? 🙂
„Já už se omlouvala Janě M. Hadr tam vážně chybí a taky staré dřevo a červotoč.
Ani nevíte, jak jsem ráda, že jsem se dříve do kritiky fotek moc nepouštěla, ty moje stojí taky za pud.“
vypadají skvěle, je to podobný recept jako na italské krumiri, ty se ale zvláštně tvarují a to se mi moc nedaří. Zkusím v této podobě a určitě budou výborné. Děkuji za tip.
Už jsem dělala i čokoládové, místo skořice kakao a půl čokolády nadrobno nasekat. Taky moc dobré. 😉