(1703) Tatarák z lososa

200 g lososa (bez kůže)
jarní cibulka
sůl
bílý pepř
worchester
Na interntu najdete hodně receptů na tatarák z lososa, s různými ingrediencemi, kořením, zeleninou. Já jsem si ho udělala trochu jednodušší a lidově řečeno, po své chuti.
Maso jsem zbavila kůže a umlela nahrubo (většina receptů radí nakrájet na kostičky). Zároveň s tím jsem umlela jarní cibulku i s bílými částmi natě.
Vše jsem smíchala s jednou lžící worchestru, solí a půl lžičkou mletého bílého pepře.
Mohu doporučit všem, kdo mají rádi suschi. Chuť ryby je jemná, koření ji nepřebíjí.
Ve většině receptů je citronová šťáva nebo šťáva z limetky. Vzhledem k tomu, že mne neoslovily syrové škeble ani ústřice s citronem, nedávala jsem šťávu ani sem.
Přlohou byly suché topinky ze světlého toustového chleba.

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (1703) Tatarák z lososa

  1. Iva Janovská napsal:

    Kdyby mi zbyla dvacetideková porce lososa, určitě udělám, ale obávám se, že nezbude :-).
    Dávám si v jedné pražské restauraci, k tomu topinky z veky,… mlask!

  2. sharka.68 napsal:

    sekám na malé kostičky, namleté to je jak břečka..zabije se tím totálně ta struktura lososa, vypadá pak velice utrápeně…citronová nebo limetková štáva s troškou soli a bílého pepře to tak trošku „uvaří“, prostě tu syrovou rybu nakřehne a je pak lépe stravitelné..já přidávám trošku kopru nebo sekané petrželové nati (plocholisté) a pár kapek oliváče…jinak nic víc…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..