200 g lososa (bez kůže)
jarní cibulka
sůl
bílý pepř
worchester
Na interntu najdete hodně receptů na tatarák z lososa, s různými ingrediencemi, kořením, zeleninou. Já jsem si ho udělala trochu jednodušší a lidově řečeno, po své chuti.
Maso jsem zbavila kůže a umlela nahrubo (většina receptů radí nakrájet na kostičky). Zároveň s tím jsem umlela jarní cibulku i s bílými částmi natě.
Vše jsem smíchala s jednou lžící worchestru, solí a půl lžičkou mletého bílého pepře.
Mohu doporučit všem, kdo mají rádi suschi. Chuť ryby je jemná, koření ji nepřebíjí.
Ve většině receptů je citronová šťáva nebo šťáva z limetky. Vzhledem k tomu, že mne neoslovily syrové škeble ani ústřice s citronem, nedávala jsem šťávu ani sem.
Přlohou byly suché topinky ze světlého toustového chleba.
Experimentovala Jana Macůrková
Kdyby mi zbyla dvacetideková porce lososa, určitě udělám, ale obávám se, že nezbude :-).
Dávám si v jedné pražské restauraci, k tomu topinky z veky,… mlask!
sekám na malé kostičky, namleté to je jak břečka..zabije se tím totálně ta struktura lososa, vypadá pak velice utrápeně…citronová nebo limetková štáva s troškou soli a bílého pepře to tak trošku „uvaří“, prostě tu syrovou rybu nakřehne a je pak lépe stravitelné..já přidávám trošku kopru nebo sekané petrželové nati (plocholisté) a pár kapek oliváče…jinak nic víc…
Eh tak to se mi líbí?
jo a sluší tomu,po tom zakapání citronovou šťávou se solí a pepříkem, to dát cca na 10 minut do lednice, potom dokápnout olej a přidat to zelený a promíchat a podávat…
PS: už jsme to jedla i s posekanejma sušenejma rajčatama, taky to nebylo špatný…jen to nesmí přebít tu rybu….
2PS: na ústřicích mi chutmal kápnutej malinovej octík…..
Ústřice jsem sice ochutnala, ale jak už jsem tu několikrát psala, neoslovily mne. Takže ten tatarák jsem dělala podle svých představa bez toho citronu. Ta porcička v misce vyšla na 8 plátků topinek toustového chleba (Vlastik tohle nejí).
Já vím Jano, už jsem to jedla i ze škrabanýho lososa, ale není to ono, prostě maličký kostičky, jsou maličký kostičky, jen je to víc práce…