(1705) Hraběcí klevela VZK 850

3 kg vyzrálých švestek
1/2 kg cukru
1/8 l rumu
Vyloupané švestky nahrubo umeleme, vaříme 1/2 hodiny. Přidáme cukr vaříme 15 minut. Odstavíme, nalijeme rum, lehce promícháme a hned plníme do skleniček.
Sterilujeme 20 minut.
Pokud jsou švestky míň zralé a hodně šťavnaté povaříme (před přidáním rumu) déle.

Do komentářů připsal Jirka Hrabeboto (proto jsem ji pojmenovala právě „hraběcí“).

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1705) Hraběcí klevela VZK 850

  1. Iva Janovská napsal:

    Vypadá to dobře, určitě by to šlo i se špendlíky, některé vypadají jako malé švestky, i když ty, co kvetou úplně jako první, dost pomrzly,….

  2. sharka.68 napsal:

    přidávám ještě cejlonskou skořici – celou a badyán a hřebíček..nebo leju třtinovej rum, a nemusím pak tolik sladit, pravda, prodraží se to… 😀

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..