(1707) Králík s liškovou omáčkou

Porce králíka
cibule,
kmín,
sůl
3 hrsti lišek
2 lžíce smetany

vařený brambor
Králíka dáme na cibuli, posypeme solí a kmínem a necháme péci až je maso měkké.
Lišky dáme uvařit do slané vody, když jsou měkké, rozmixujeme. Přidáme lžíci světlé jíšky nebo bešamelu a zjemníme smetanou.
Na talíř dáme porci králíka, přidáme vařený brambor, přilijeme liškovou omáčku, a podáváme s vařeným bramborem.

Inspiraci od Miládky z Jazernice na Slovensku použila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1707) Králík s liškovou omáčkou

  1. sharka.68 napsal:

    liškovou omáčku dělám na výpeku z orestovaných lišek, smetanovou a lišky do ní opeču do křupava a nechávám je celé nebo jen pokrájené, sypu je na omáčku až když mám jídlo na talíři….píšu omáčku, ale je jí tak malá sběračka pro každého….

  2. lakysa22 napsal:

    Isnpirace fajn – a cože dnes druhý recpect? Já myslela,že jen v pátky..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..