Už ta potfora lehla na zem a aby mi nezačala hnít, tak jsem první včera sklidila (druhá ještě visí).
Má pouhých 76 cm. Průměr cca 8 – 10 cm.
Ale teď, co s ní? Uvítám jakékoliv rady. Jana
Už ta potfora lehla na zem a aby mi nezačala hnít, tak jsem první včera sklidila (druhá ještě visí).
Má pouhých 76 cm. Průměr cca 8 – 10 cm.
Ale teď, co s ní? Uvítám jakékoliv rady. Jana
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Hledala jsem jak je to s jejím názvem – takže Indická okurka – Lagenárie – Kalabasa je všechno jedna rostlina. Semena jsou černá – ta jsem měja i já, název kalabasa se používá hlavně pro ty baňaté, připomínající baňky, název lagenárie spíš pro ty dlouhé, kterou mám já. A našlajsem celkem 4 recepty, z nichž dva mne lákají a vyzkouším je.
Není na jídlo trochu přerostlá? Nejlépe chutnají mladé plody, protože starší hořknou podobně jako okurky. Nejvhodnější doba pro sklizeň nastává, když plod můžeme ohnout do oblouku, aniž by se zlomil.
Ani ta první, i když byla tuhá na povrchu a nešla jak píšeš ohnout, nebyla hořká (mimochodem okurky nehořknou velikostí, ale chladným počasím, zejména chladem v noci), ale po oloupání byla dobrá a šťavnatá. Na rozdíl od okurek ale byla méně aromatická, je to takový výplňový materiál. Dneskaji zkusím udělat zapečenou, pak mám recept na polévku, uvidíme, jak to bude chutnat.
Tak jsem zvědavá 🙂
Tak to vítej do klubu, já jsem zvědavá taky.