Prosím o pomoc:
Připravuji Vyzobáno Z Komentářů a nemohu najít ke kterému receptu byl připsán v komentářích recept na
Přepuštěné máslo (Devětapadesátka) a
Játrová zavářka (Květa).
Pokud jste si to náhodou někdo poznamenali, písněte mi to buď sem, nebo na mail.
Dík, dík, Jana.
Jani, pokud myslíš játrový svítek do jakékoliv vývarové polévky, tak ten je takto: všechny ingredience jako na játrové knedlíčky smíchat s trochou namletého kuřecího nebo králičího vařeného masa z vývaru, aby byl svítek kypřejší. Přidat trochu změklého másla a celou hmotu natřít na pomaštěný plech, nebo na pečící papír v tloušťce cca 1 – 1,5 cm a dát upéct do trouby. Pak krájíme na kostičky a vkládáme do dobrého vývaru s polévkovou zeleninou (u nás nudličky mrkve a celeru).
Jani, mám z dávných časů tuto poznámku od 59:
Přepuštěné máslo dělám tak, že ho dám do skleněné nádoby a tu postavím do hrnce, kde se mírně vaří voda. Nechám tak 40 minut na plotně a pak nechám ztuhnout. Na dně zůstane mléčná voda, kterou po vyklopení másla vyliju a máslo omyju studenou vodou, aby bylo čisté. Znovu lehce povolené máslo naliju do krabičky, aby šlo dobře odebírat.
Kočky moje, jste sice zaté, ale ani jedna jste nepochopila, že já nehledám ten samotný recept, ale hledám kdy to bylo uveřejněno v komentářích – čili hledám číślo receptu, pod kterým se to objevilo jako komentář.Ten samotý recept samozřejmě stažený a uložený mám.