TAK JSEM PŘEMÝŠLELA CO VÁM DNESKA PROVEDU, TAK SE NA VÁS ŠKLEBÍM ALESPOŇ TAKHLE…..
300 g hladké mouky, 1 lžička oregana
½ lžičky soli, ½ kostky droždí
špetka cukru, 1,5 dcl mléka
olej na smažení, strouhaný sýr, kečup, strouhaný česnek rozmíchaný v trošce vody.Připravíme si teplé mléko, do něj vsypeme špetku cukru.
Když droždí vyplave, vypracujeme s hladkou moukou a oreganem nelepivé těsto.
Necháme asi 20 minut kynout.
Těsto si rozdělíme na několik kousků (asi na 5 – 6), a na plochém talíři, na který jsme nalili lžičku oleje vytahujeme tenké placky až na okraj talíře.
Vytvarované langoše smažíme na oleji do růžova.
Potřeme česnekem, posypeme strouhaným sýrem a dozdobíme kečupem.
Autr receptu: Jana Macůrková
Jééééé, zrovna volal synek (zítra má přijet, byl tu naposledy o Vánocích) s tím, že …… krucánky (listové těsto, pomatlané tloutkem, posypané sýrem/salámem, zabalené a rozkrájené na malá kolečka), langoše, svíčkovou, králíka, jahodové knedlíky, krtkův dort, roštěnky s rýží, kuřecí maso s pórkem a rýží, vinnou klobásu se smetanou (podle devětapadesátky), masové kuličky s brusinkovou polevou (podle Haderach) ….. jsem se ptala, zda přišel o práci a stěhuje se zpět. Odpověď: Matko, dietu můžu držet v Práglu, k mamince se každej normální člověk jezdí najíst, víš? To nepobereš
Jeee, to jsem ráda, že se klobásy ve smetaně osvědčily ?. Tak hodně síly a řádný plamen pod kotlem, ať to všechno stihneš ?
Ahooooj, ráda Tě vidím.
Osvědčily, dokonce jsem dávala včera (možná dřív) recept na chat, také si to hodně lidí opisovalo a děkovalo ….. všem jsem psala, že děkovačka patří Tobě.
Kde bereš smajlíky? Já je tady nikde nevidím
Dobrý večer,
smajlící se převádějí automaticky z textové podoby, měly by fungovat všechny smajlíci zmínění v tomto článku:Smajlící
🙂
Ahojda, píšu obvykle na telefonu a tam je mám na klavesnici ?
Recept upéct, vyfotit, poslat. Já zařadím.
Jana
Taky jsem si ho včera opsala a ten můj už se těší, až ho udělám… ale tady už osvědčené dobré klobásy neprodávají, tak až před vánoci asi…
Taky mi tento recept unikl, prosím o rekapitulaci, díky.
Jejda, unikla mi diskuse ?. Takže: žádný zázrak, spíš vychytávka. Vinné klobásy stočím do šneků, dám do pekáče a zaliju šlehačkou. Peču v troubě tak dlouho, až se šlehačka vypeče. Klobásy nepopraskají a zůstanou šťavnaté.
Vinna klobasa se smetanou mi unikla..sem s ni znova, prosiiim.
Dobrý, už jsem to pracně vyhrabala na chatu….
Ahoj, já jen prolétám ….. je to náročné, synáček v Práglu totálně vyhládnul, tak jen stojím u plotny a u dřezu.
Psala jsem ho tady, ale netuším, kam se ztratil …… omlouvám se, nějak nestíhám.
Hezký prodloužený víkend. Pa
Krindypindy… tys povila Otesánka???
A moje langoše (recept mám ze Slovenska)
1 kg hladké mouky, 6 dkg droždí, mléko dle potřeby (teplé) a 1 lžíce oleje + sůl a cukr = kvásek a výsledně musí být řídké těsto
Zadělat řidší těsto, nechát asi 1/2 hodiny kynout. Udělat bochánky, nechat odpočinout …. následně vytahovat placičky. Smažit na sádle. Každý dle své chuti – kečup, česenek utřený s olejem, sýr ….. mohou být i nasladko
Jj, langoše – nikdy jsem neodolala, když někde byly k mání a vždycinky mi po nich bylo strašně zle. Doma jsem to nikdy nezkoušela, přišlo mi to zbytečné pracné. Ale když tak čtu…….
Langoše miloval můj táta. Asi si je usmažím na jeho počest. A bude mi zle, protože se strašne nacpu. Hlavně hodně česneku v soli a oleji, mmmmmmmm