(1217) Marmeláda z červené cibule VPŽ

2 kg červené cibule nakrájené na plátky
4 stroužky česneku nakrájeného na plátky
40 g másla, 4 lžíce oleje
140 g cukru krupice (může být i hnědý)
1 lžíce tymiánu, chilli podle chuti
750 ml červeného vína
350 ml vinného octa,
sůl, pepř
 

V hrnci opečte do zlatova cibuli a česnek, pak přidejte cukr, víno, ocet a za stálého míchání na mírném ohni vařte cca 25 – 30 min. Když má hustotu asi jako jahodová marmeláda, sejměte z ohně a po chvilce chladnutí naplňte do sklenic. Zavářejte cca 10 minut.

Z Pro ženy zachránila: Devětapadesátka

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1217) Marmeláda z červené cibule VPŽ

  1. jarybarka napsal:

    Šmankote a jakou to má chuť????

  2. BOYE napsal:

    Ajaj! Tedy olalá! To je moje gusto. Jsem v období cibulových pokusů, ale tohle je stálice. Vždycky, když mám čas při loupání cibule, tak si uklohnim skleničku něčeho. I z bílé, žluté… Jen mi vadí, že poslední dobou ta mrcha kulatá nemá říz. Před rokem, kdy mě to popadlo asi prvně, jsem to připisovala ročnímu období a vyšeptalosti z uskladnění, ale ani přes léto to nebylo lepší, dokud jsem neměla cibuli ze záhonů. Jasně, i na odrůdě záleží…
    Jednoznačně cibule je moje nejoblíbenější zavařovací ovoce!

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Hm, uz to tu je jako cibulove catni, ne?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..