2 kg červené cibule nakrájené na plátky
4 stroužky česneku nakrájeného na plátky
40 g másla, 4 lžíce oleje
140 g cukru krupice (může být i hnědý)
1 lžíce tymiánu, chilli podle chuti
750 ml červeného vína
350 ml vinného octa,
sůl, pepř
V hrnci opečte do zlatova cibuli a česnek, pak přidejte cukr, víno, ocet a za stálého míchání na mírném ohni vařte cca 25 – 30 min. Když má hustotu asi jako jahodová marmeláda, sejměte z ohně a po chvilce chladnutí naplňte do sklenic. Zavářejte cca 10 minut.
Z Pro ženy zachránila: Devětapadesátka
Šmankote a jakou to má chuť????
Ajaj! Tedy olalá! To je moje gusto. Jsem v období cibulových pokusů, ale tohle je stálice. Vždycky, když mám čas při loupání cibule, tak si uklohnim skleničku něčeho. I z bílé, žluté… Jen mi vadí, že poslední dobou ta mrcha kulatá nemá říz. Před rokem, kdy mě to popadlo asi prvně, jsem to připisovala ročnímu období a vyšeptalosti z uskladnění, ale ani přes léto to nebylo lepší, dokud jsem neměla cibuli ze záhonů. Jasně, i na odrůdě záleží…
Jednoznačně cibule je moje nejoblíbenější zavařovací ovoce!
Hm, uz to tu je jako cibulove catni, ne?
Já to nekontroluji, tohle jsou VPŽ jak je shromáždila Devětapadesátka, tak je postupně vracím na portál. Ale myslím, že se moc nic neděje.
Jasne ze ne … tenhle je vymazlenejsi. Ja ho mam z PŽ od Ribese…je v tom jeste portsky.