(5) Plesnivé řezy

Sníh ze 4 bílků
4 žloutky, půl hrnku cukru, půl hrnku oleje
2 hrnky polohr. m., prdopeč
půl hrnku mléka

1 uvařený kakaový puding.


Základ tvoří vrstva piškotového těsta, já dělám obyčejnou olejovou bábovku:
4 žloutky našleháme spolu s půl hrnkem cukru, přidáme olej a ještě chvilku šleháme.
Potom přimícháme:
2 hrnky polohr. m., prdopeč a půl hrnku mléka a nakonec vmícháme sníh
Do těsta z výšky nalijeme tenkým pramínkem klasicky uvařený, mírně oslazený kakaový puding (někdy mu do těsta ještě pomůžu vidličkou). Upečeme do růžova. Ještě teplý moučník potřeme krémem ze dvou zakysanek a vanilkového cukru a posypeme nastrouhanou Margotkou.

Recept poslala  Eva.navarra

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (5) Plesnivé řezy

  1. BOYE napsal:

    Rozhodně zkusím! Dělám podobnou. Vlastně stejnou, jen puding vanilkový a vršek sypu skořicí s troškou cukru, většinou hnědého. Teď o Velikonocích jsme do zakysanek nastrouhali kůru z limetek a vršek ozdobili fialkami. Bylo to dobré i krásné:-)

  2. eva.navarra napsal:

    Díky za tip, se skořicí to vyzkouším, tu my můžeme všichni.:-)

  3. trojka napsal:

    Vypadá to velice jedle! Díky za recept.

  4. a.rena napsal:

    Tak to musím zkusit. Jinak moc děkuji dámám Janě a Haderach, že spustily stránky. Jsou skvělé (dámy i stránky). 😉

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ahoj kočky (netuším, jak se tu dávají smalíky), tak jen napíšu jeden šílený, ale dobrý recept …..
    Štrúdl z vloček
    Ingredience: 2 hrnky jemných vloček, půl hrnku vody, 2 džogurty, lžička medu, jedno velké jablko a skořice
    Táááák, a teď se uklidníme, jo?
    Vločky smícháme s vodou, přidáme jogurty a med – promícháme a necháme chvíli odpočinout. Mezi tím si připravíme jablko – můžete nahrubo nastrouhat, nebo nakrájet na kostičky a smícháme se skořičí.
    A teď to začne …… zapneme troubu na 200, připravíme si plech, na něj dáme pečpapír a začneme lžicí kydat vrstvu ve tvaru štrúdlu, pokledeme jablkem a dáme vrchní vrstvu z vloček. Potom boky pomocí lžíce vytvarujeme tak, aby nebylo vidět, že jsou to dvě různé vrstvy, ale aby to bylo celistvé. Vrazíme do trouby a cca za 30 minut je hotovo.
    Dělala jsem ho včera, doporučuji poloviční dávku, páč je to hodně hutné, ale …… po vytažení z trouby jsem si zatancovala od radosti „válečný vítězný“ taneček …. to tak krásně vonělo. A k jídlu to je také, jen přiznávám, že stačil jeden kousek a byla jsem plná

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..