Sekaná podle Haderach
3/4 kg mletého masa mix (stačí i půl kila)
1-2 větší cibule, 2-3 stroužky česneku
1 lžička soli, 1 – 2 lžičky majoránky
1 – 2 lžičky petrželky, 6 hrstí strouhanky
2 vajíčka (1 celé a jeden žloutek do sekané, bílek na potření sekané),
asi 8-12 plátků delší anglické slaniny
Pekáček si vyložíme anglickou slaninou, pokud bude delší, tak aby okraje čouhaly přes okraje pekáčku.Všechno ostatní zpracujeme do šišky a položíme na anglickou slaninu, kterou celou zabalíme. Pokud nám to délka slaniny nedovolí, dáme po délce sekané ještě jeden plát, abychom sekanou zcela pokryli.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Aby bylo jasno…tenhle velerecept je přímým následkem Janina požadavku „honem mi pošli nějakej recept s fotkou, ať můžu vyzkoušet vkládání“, který vznesla v půl desátý večer. A protože své výtvory fotím velice sporadicky a už vůbec fotky v mobilu neuchovávám, vylezlo z toho toto. Čímž se všem kuchatkám omlouvám 🙂
Jsem moc ráda, že se to tu pomalu rozjíždí a moc díky za Vaši a Janinu nezištnou ochotu se tomu tady věnovat.
Btw..všimli jste si, že veškeré starší diskuze na stránkách Pro ženy zmizely? Všechny rady, recepty, které tam byly, jsou v háji. To je taková neúcta k lidské snaze a opravdu poprvé mě tak rozčílili, že jsem se rozhodla, že tam už ani nepáchnu!:-(
VŠECHNY staré zmizely …. psala jsem dotaz, ale nikdo se nenamáhal odpovědět.
Všechny staré zmizely, zůstaly jsme jen my mladé…
Myslím, že Haderach to vystihla velice dobře, čímž se přidávám k omluvě.
Ale na čem jiném jsem se to měla naučit, než že zapátráme v archívu a něco najdeme.
A holky, držte se, dneska už mi to šlo docela dobře.
Jen posílejte další, ať máme co vařit, péct a komentovat.
Já se připojuji k chvále Haderach a Jany Macurkové, jak se do toho pustily. Dámy děkuji, jste jedničky.
I mne naštvalo smazání všech komentářů. Asi vadilo, že nás zajímaly více komentáře než recepty. Byla jsem se tam minulý týden podívat, při představě, že peču, myslím, že to byly nějaké šátečky, na 200 stupňů (snad si to pamatuji dobře) po dobu 150 minut se mi jen protočily panenky. A smazání všech příspěvků? Už tam nemám co dělat.
Taky koho by nezajímaly víc komentáře, když tam bývaly povětšinou vymazlenější recepty a rady než ve článku? To smazání všech příspěvků mne štve, protože jsem i do starších receptů (z doby než jsem PŽ poznala) lovit chodila. Hodně se uchovalo díky Kuchatce a devětapadesátce za což jí patří veliké poděkování jakož i autorkám tohoto webu! Jste skvělé!!!!!
Holky zlatý, … se asi donutim vařit tak, aby se to dalo zpracovat do recepisu. Téměř výhradně vařim systémem voko – ruka a to se předává dost těžko. Protože moje dítě rádo (a vzhledem k věku a vybavení) dobře fotí, tak se asi brzo dočkáte nějakého našeho domácího kuchyňského punku… Tak pěkný den!