(20) Špekové knedlíky karlovarské

2 balení toustového chleba
6 vajec
2 velké cibule
300 g špeku
několik lžic mléka

Toustový chléb nadrobíme na malé kousky, přidáme vejce a mléko. Cibuli nakrájíme na jemno, stejně tak i špek.
Špek s cibulí rozpustíme na pánvičce a rovněž vmícháme do směsi.
Pokud je směs suchá, přidáme trochu mléka, pokud řídká, tak buď přidáme ještě trochu toustového chleba nebo několik lžic strouhanky. Z hmoty vytvaruje koule o průměru asi 8 cm, vložíme do mikroténového sáčku, který pevně zavážeme.

Vaříme i s mikroténovým sáčkem cca 30 minut.Tak se nám knedlíky nerozblemcají.

Podáváme s cibulkou nebo zelím….

Autor: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (20) Špekové knedlíky karlovarské

  1. IvaC napsal:

    To s tím mikroténem je dobrý nápad,díky……..

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Šlo by jako váleček v potravinářský fólii? Vymazaný….

  3. morland napsal:

    Zeptám se možná blbě … Ty koule jsou vzájemně oddělené třeba uzlem? Pokud ne – nesplácnou se během vaření dohromady? Špekové knedlíky totiž dělám podle paní Šejbalové pouze v hrnečku (pro jistotu)

  4. olinamusilova napsal:

    Já takto vařím i karlovarský knedlík, asi 20 minut, pak se jednoduše sáček vytáhne, knedlík není oslizlý.

  5. trojka napsal:

    Jano, kolik jich asi z téhle dávky je? 😯

  6. Katyp50 napsal:

    Hmmm, tak to vypadá moc dobře. Já karlovarské špekové miluju. K tomu kysané zelí nebo salát z červené řepy……. jejda to bych si dala hned.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..