Archiv štítku: Maso

(2) Sekaná podle Haderach

Sekaná podle Haderach 3/4 kg mletého masa mix (stačí i půl kila) 1-2 větší cibule, 2-3 stroužky česneku 1 lžička soli, 1 – 2 lžičky majoránky 1 – 2 lžičky petrželky, 6 hrstí strouhanky 2 vajíčka (1 celé a jeden žloutek do sekané, bílek na potření sekané), asi 8-12 plátků delší anglické slaniny Celý článek…

Rubriky: Masa | Štítky: | Komentáře: 8

(1) Bratislavské řízky aneb řízky naruby

Bratislavské řízky (řízky naruby) 1 kg jakéhokoliv masa – dělala jsem je z vepřového, kuřecího i hovězího nasa – hovězí jsou asi nejlepší. Anglická slanina, cibule, vejce, strouhanka a hladká mouka na obalení, olej na smažení. Sůl,pepř Celý článek…

Rubriky: Masa | Štítky: | Komentáře: 9