Jednotlivé vrstvy:
1. celer 2.jablko 3.kukuřice 4.majolka 5.pórek 6.ananas
7. uvařená, pokrájená slepice (šunka)
8. mandarinky (pokrájené)
9. majolka 10. pórek
11. vajíčka (uvařená a pokrájená na kostičky)
12. majolka 13. sýr (čedar)
Inspiraci jsem našla na Labužníkovi a principem tohoto salátu je, že se vytváří ve vrstvách, které se ale nesmí míchat. Vrstvy lze obměňovat a vytvářet podle zásob v lednici, vlastní fantazie a mlsného jazýčku, který nám vede ruku. Sterilovaný celer, ananasový kompot, mandarinky a kukuřici scedíme, jablka nahrubo nastrouháme (já je pokrájela na drobné kostičky), pórek nakrájíme na tenké nudličky, majolku (nejlépe domácí 5-ti sekundovou ) smícháme se zakysankou, mírně osolíme, opepříme a vylepšíme trochou šťávy z mandarinek.
Přetáhneme fólií a teď nastává nejtěžší část: dáme vychladit do lednice na 24 hodin. Nabíráme tak, abychom měli na talíři všechny vrstvy naráz. Vhodná příloha je opečená bylinková bagetka.
Recept poslala: eva.navarra
Moc děkuju Janě a všem jejím kamarádům, kteří vytvořili tak báječné stránky, jako je Braboračka. Kolikrát hledám co bych uvařila a receptů je sice hafo, nic méně není nad prověřený a osvědčený recept běžné kuchařky……..:-)
díky
Vypadá to skvěle, ale nějak si prakticky nedokážu představit, jak se to nabere vše naráz. Nesesune se to po odebrání části salátu?
Když se to nechá uležet, tak ne. Bohužel, už je snězený, ale někde na netu jsem viděla fotku, kde to bylo vidět. Ono těch receptů je všude plno, pod různými názvy.
Tento salát dělám. Recept mám následující:
2 sklenice sterilovaný jemně řezaný celer (Efko – 330 g v prodeji v Bille)
1 menší plechovka ananasu (menší kousky)
1 plechovka kukuřice
12 cm pórku na nudličky
Jablko – nemusí být
Vajíčko – nemusí být
20 Dg šunky na nudličky
20 Dg cihly 30% nastrouhat
Malá sklenička majonézy
Vše nechat okapat z nálevu.
Vrství se, ale já klasicky promíchám. Jen upozornuji, že je toho podle receptu celkem pro větší počet hladovců.
Též dělám … a když si ho udělám, manžel mi ho sežpapá…. 🙁